NASA, ertelemek zorunda kaldığı Crew-6 uçuşunu tamamladı

NASA roket

NASA ve SpaceX’in teknik aksaklıklar yüzünden son anda ertelemek zorunda kaldığı Crew-6 uçuşun, bu kez başarılı şekilde gerçekleştirildi.

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX tarafından geliştirilen uzay roketleri, Amerikan uzay ajansı NASA’ya başarıyla hizmet ediyor. Bu roketler sayesinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na düzenli olarak uçuşlar düzenleyen uzay ajansı, bir yandan da SpaceX’in en yeni ve en güçlü roketlerini kullanarak önce Ay’a, ardından da Mars’a gitmenin planlarını yapıyor. SpaceX roketleri tüm bu süreçte büyük ölçüde sorunsuz şekilde çalışıyor. Ancak zaman zaman onlar da ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor.

Bunun son örneği bu hafta başında yaşandı. Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)’e yapılacak Crew-6 uçuşunun bu hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyordu. Ancak NASA fırlatma öncesi testler sırasında ortaya çıkan sonuçlardan tam anlamıyla memnun olmadığı için uçuşu erteleme kararı aldı. Ertelenen bu uçuş için yeni tarih olarak da 27 Şubat seçildi. Crew-6 uçuşu 27 Şubat’ta bir kez daha denendi. Ancak bu kez de fırlatmaya kısa süre kala yakıt deposunda tespit edilen bir teknik aksaklık sebebiyle uçuş ertelenmek zorunda kaldı.

nasa ve spacex

Space X’in Falcon 9 roketindeki sorunlar sebebiyle uçuşun iki kez ertelenmek zorunda kalması endişe yarattı. Ancak sonunda beklenen oldu ve NASA, geç de olsa Crew-6 uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Crew-6 uçuşunun parçası olan dört astronot, güvenli bir şekilde Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştırıldı. Bu dört astronot, halihazırda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yer alan yedi astronota katılacak. Böylece istasyonun toplam nüfusu 11’e çıkmış olacak. Ancak bu durum çok uzun sürmeyecek. Çünkü Crew-5 ekibinin parçası olan dört astronot, önümüzdeki günlerde Dünya’ya geri dönecek. Crew-6 ekibi onların yerini almış olacak.

Nothing Phone (2) iddialı geliyor