iPhone 14’e yeni renk seçeneği ekleniyor

123 9

Son haftalarda iPhone 15 serisi ve hatta iPhone 16’ların muhtemel özellikleri hakkında birçok haberi sizlerle paylaştık. Bu aralar gelecek iPhone’larla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Tabii ki bu iddiaları herhangi bir doğrulama yolu yok, fakat oldukça dikkat çekici söylentiler yayıldı. Bu sefer durum daha farklı, çünkü yeni söylentiler iPhone 15 veya 16 hakkında değil, şu anda mevcut satışta olan iPhone 14’le ilgili. İşte detaylar…

Japon haber sitesi Mac Otakara’ya göre Apple, ilkbahar döneminde sarı renkli iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ı satışa sunacak. Mac Otakara da bu haberi Weibo’daki bir gönderiye dayanarak paylaştı.

Daha önce birden fazla kaynak, Apple’ın halkla ilişkiler bölümünün, üst düzey yöneticilerle toplantı yapacağını ve bu toplantıda mevcut bir ürün hakkında bilgi vereceğini söylemişti. Bu toplantının tam içeriği belli değil, fakat kaynaklar iPhone serisine eklenebilecek yeni bir renk olabileceğini ileri sürmüştü.

iphone 14

Apple, ürünlerin satışını artırmak için genellikle ilkbahar döneminde yeni renk seçeneklerini duyuruyor. Geçtiğimiz sene mart ayında iPhone 13 ve iPhone 13 mini’nin yeşil rengi açıklanmıştı. Şirket, iPhone 13 Pro modelleri için de köknar yeşilini tanıtmıştı. 2021’in nisan ayında iPhone 12 ve iPhone 12 mini’nin mor renkli modelleri satışa çıktı. Geçmiş dönemde çıkan renk seçenekleri, Mac Otakara’nın haberi, birden fazla kaynağın iddiaları derken sarı renkli iPhone 14 ve Plus modelinin çıkması şaşırtıcı olmaz.

Apple sarı renk seçeneğini son olarak 2018’de iPhone XR ve 2019’da iPhone 11 için sundu. iPhone 14 Pro ve Pro Max için yeni renk seçeneğinin olup olmayacağı belli değil. Büyük ihtimalle Apple üst modelleri es geçmeyecektir.

iPhone 15 eski kullanıcıları kendisine çekecek