NASA Covid-19 kolyesi yaptı! İşte detaylar

nasa covid-19

ABD Uzay Ajansı, pandemi önlemleri nedeniyle bulaş riskini azaltmak için yardımcı olacak bir cihaz geliştirdi. Peki bu cihaz nasıl çalışıyor?

NASA Covid-19 kolyesi ile kullanıcıların ellerini yanlışlıkla yüzlerine götürmesinin önüne geçecek bir uyarı sistemi yaratmış oldu.

NASA Covid-19 kolyesi nasıl çalışıyor?

3D yazıcılarda basılıp kullanılabilen kolyeler, açık kaynak kodla dağıtılıyor ve dileyen herkesin kullanımına ücretsiz olarak açık. Kullancıların boynuna takacağı bu küçük cihaz üzerindeki hareket sensörü ile ellerin yüze yaklaştığını fark edince, kırmızı şıkla alarm veriyor.

TikTok iOS 14 ile yakayı ele verdi!

Böylece kullanıcının “dalgınlığını” yenerek elini ağzına, gözüne götürmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

nasa covid-19

Bu tür yardımcı cihazların, iş yerlerinde, sosyal hayatta bulunan insanların maruz kaldığı bulaş riskini azaltacağı düşünülüyor.

NASA’nın hazırladığı tanıtım videosunu da aşağıda izleyebilirsiniz:

NASA’nın dışında ayrıca Fitbit ve Apple gibi diğer giyilebilir teknolojik cihazlar üretenler de Covid-19’a karşı uyarı verebilen cihazlar geliştirmek için çalışıyorlar. Akıllı saat üzerinden, terleme, nabız ve vücut ısısı gibi değerleri ölçerek Covid-19 şüphesini analiz eden algoritmalar da mevcut.

PULSE isimli bu cihaz hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Bu tür cihazlar, artık hayatımızın bir parçası mı olacak? NASA’nın cihazo ücretsiz olarak sunuluyor ancak bu tür cihazlar için ayrıca büyük bir pazar da oluşabilir. Elektronik şirketleri bu boşluğu doldurabilir mi? Düşüncelerinizi yorum olarak aşağıda bizimle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.