NASA, Güneş Tutulmasının En Net Videosunu Paylaştı

Güneş Tutulması

NASA, dün gerçekleşen ve ABD, Kanada, Meksika gibi ülkelerden gözlemlenen güneş tutulmasının uzaydan çekilmiş net bir videosunu paylaştı.

Kuzey Amerika’da yaşayanlar, dün son derece etkileyici bir olaya şahit oldular. ABD, Kanada, Meksika gibi ülkelerde gözlemlenebilen güneş tutulması, Ay’ın Güneş’in önünü tamamen kapatmasıyla son derece etkileyici bir görüntü ortaya çıkardı. Nadiren yaşanan bu tam tutulma sırasında milyonlarca insan gözlerini semalara dikerken, dün de sosyal medyada çok sayıda güneş tutulması paylaşımı yapıldı.

Bu paylaşımlar arasında belki de en dikkat çekici olanı ise NASA’dan geldi. Bu olayı uzaydan görüntüleme şansına sahip olan Amerikan Uzay Ajansı, dün gerçekleşen tutulmanın en net görüntüsünü paylaşarak, bu etkileyici olayı tüm detaylarıyla gözler önüne serdi.

Gunes Tutulmasi 2

Yeryüzünden çekilen fotoğraflar ve videolar da son derece etkileyici olsa da NASA’nın uzayda çektiği bu video, güneş tutulmasını çok daha net bir şekilde görmemizi sağlıyor.

Öte yandan NASA, bu tutulmanın uzaydan nasıl göründüğü gözler önüne seren ikinci bir videoda daha yayınladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotların bu tutulmayı nasıl deneyimlediğini gözler önüne seren bu videoda, Ay’ın gölgesinin Dünya üzerinde ilerlediğini gösteriyor. Astronotlar hem Ay’ın Güneş’in önünü kapatmasını gördüler, hem de Ay’ın gölgesinin Dünya’nın üzerine düşmesine şahit oldular. NASA tarafından paylaşılan bu iki videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

 

Android 15 Masaüstü Moduyla Dikkat Çekecek