NASA, Artemis 1 Ay görevi için tarih verdi!

NASA, Artemis 1 Ay görevi için tarih verdi!

NASA, SLS roketinin 20 Haziran’daki başarılı “ıslak elbise provası” yakıt testinin ardından Artemis 1 Ay görevi için bir fırlatma hedefi belirledi. İşte detaylar.

Ajansın Keşif Sistemleri Geliştirme programı yardımcı yöneticisi Jim Free, Ars Technica ile yaptığı röportajda, bu hafta NASA Aretmis 1 için 23 Ağustos – 6 Eylül tarihleri ​​arasında bir fırlatma penceresi için çalıştığını söyledi. “Hedefimiz bu,” “Şu anda bunu hedeflememek aptallık olur. Geçen hafta inanılmaz ilerleme kaydettik.” ifadeleri kullanıldı.

NASA, Artemis 1 Ay görevi için tarih verdi!

Takip edenler için NASA geçtiğimiz günlerde, SLS’nin başarılı bir yakıt doldurma testinin 26 Temmuz ile 10 Ağustos arasında olduğunu takiben Artemis 1’i uzayda alabileceğini duyurmuştu. Bunun yerine NASA, kendisine açtığı en erken ikinci başlatma penceresini seçti.

Uçuş başlamadan önce teknisyenler, 20 Haziran’daki testi sırasında hidrojen sızıntısına neden olan bir contanın değiştirilmesi de dahil olmak üzere SLS roketi üzerindeki son hazırlıkları tamamlayacak. NASA, 1 Temmuz’da SLS’yi, personelin fırlatma aracı üzerinde çalışacağı Kennedy Uzay Merkezi’nin Araç Montaj Binasına geri döndürmeye başladı. Açıklamada, “Hedefimize ulaşmak için kendimizi zorladığımızı sanmıyorum. Muhtemelen kendimizi biraz zorluyoruz ama aptalca bir şey yapmayacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Artemis 1 nihayet yola çıktığında, uçuşun insan vücudunu nasıl etkileyebileceğini incelemek için Ay çevresinde bir geziye insansız bir Orion modülü taşıyacak. Artemis II daha sonra, on yılın ikinci yarısında planlanan bir ay inişinden önce uyduya dört astronot götürecek.

SpaceX Starlink arabalara, uçaklara, teknelere wi-fi sağlayacak