İngiltere ordusunun sosyal medya hesapları hacklendi

sosyal medya

İngiltere ordusunun sosyal medya hesaplarını ele geçiren hackerlar, kripto para ve NFT paylaşımları yaptı.

Devlet kurumları, özellikle de askeri kurumlar, siber saldırılara karşı güvende olmak için ciddi önlemler alıyor olsa da zaman zaman hackerler bu güvenlik duvarlarını aşarak resmi kurumları hackleyebiliyorlar. Bunun son örneği Birleşik Krallık’ta yaşandı. İngiltere ordusunun YouTube ve Twitter hesapları hackerlar tarafından ele geçirildi. İngiltere ordusunun sosyal medya hesaplarını ele geçiren hackerlar, kontrolü kaybetmeden önce çeşitli eylemlerde bulundular.

İngiltere ordusunun YouTube hesabında Elon Musk görsellerinin kullanıldığı kripto para videoları yayınlandı. Sosyal medyada ise İngiltere ordusunun resmi Twitter hesabı kullanılarak NFT konulu bazı tweetler retweetlendi.

ordu 2

YouTube ve Twitter hesaplarının hackerlar tarafından ele geçirildiğini doğrulayan İngiltere ordusu, bilgi güvenliğini son derece ciddiye aldıklarını ve bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Her iki hesap da ordu tarafından geri alındı ve güvenliği tekrar sağlandı. Ordu tarafından yapılan açıklamada hesaplar geri alınmış olsa da bu saldırının peşinin bırakılmayacağı ve saldırıyı kimin gerçekleştirildiğinin araştırılacağı açıklandı. Şu ana kadar bu siber saldırıyı üstlenen bir hacker grubu ya da hacker olmadı.

Hatırlayacağınız gibi 2020 yılında da ABD benzer bir siber saldırının kurbanı olmuştu. Joe Biden, Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk gibi önemli figürlerin sosyal medya hesapları hackerlar tarafından ele geçirilmiş ve bu hesaplardan Bitcoin ile ilgili paylaşımlar yapılmıştı.

Ay’a çarpan roketin sahibi bulunamıyor