Kolay zenginlik vaadi dijital pazarlama sektörünü olumsuz etkiliyor

dijital pazarlama

Son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen bir pazar haline gelen dijital pazarlama sektörü, birçok fırsatın yanı sıra beraberinde bazı sorunları da getiriyor.

 Her yıl büyümesini ikiye katlayarak gelişen dijital pazarlama sektörü, aynı zamanda bazı sorunlara yol açıyor. Dijital pazarlama eğitimi sunan pek çok platformun arasında ise kaliteyi ayırt etmek giderek zorlaşıyor.

Son zamanlarda bu alandaki eğitimler olumsuz içerikler ve yanıltıcı bilgiler ile artmış durumda.

Kısa yoldan zengin olma vaadiyle insanları cezbetmeye çalışan, ancak temel prensipleri ve kişinin emeğini göz ardı eden içerikler sektöre büyük zarar veriyor.

Bu tür içerikler, gerçek anlamda uzmanlaşmayı ve kalıcı başarıyı sağlamak yerine hızlı sonuçlar arayanları hedeflemekte. Bu eğitiminlerin başarının anahtarı, gerçekçi ve uzun vadeli bir yaklaşım.

Öyle ki , içerik üretmekten yazılımlar geliştirmeye, analiz yapmaktan strateji oluşturmaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Başarılı bir dijital pazarlamacı olmak için, sadece birkaç hafta veya ay değil, yılların gerektiği bir eğitim sürecini göz önünde bulundurmalısınız.

dijital pazarlama

Benzer tabloların e-ihracat sektöründe de görülüyor. Pazar yerleri aracılığı ile yapılan global e-ticaret, son yıllarda önemli bir büyüme trendi gösteriyor. Bunu fırsat bilen kişiler de “Kazancınızı 2’ye katlayın” vaadi ile sponsorlu içerikler hazırlayarak dolandırıcı avına çıkıyor.

Eğitim veren kişi veya kurumun sektördeki deneyimi ve başarıları önemli. Geçmiş referanslarını araştırarak eğitmenin gerçek uzmanlık düzeyini değerlendirebilmeniz mümkün.  Eğitim kurumunun daha önce hangi kişilere veya işletmelere eğitim verdiğini araştırın. Başarı hikâyeleri ve referanslar, eğitimin kalitesi hakkında size fikir verecektir.

Eğitim veren kurumun geçmişi ve müşteri memnuniyeti de önemlidir. Google veya diğer arama motorları üzerindeki şikâyet oranlarını gözlemleyerek, kurumun itibarını değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda eğitim içeriği detaylı olmalı ve temel konuları kapsamalı.

Sadece vaatler değil, eğitim içeriği ve süreci üzerinde de detaylı bir araştırma yapmalısınız.

Wifi dinleme saldırıları kripto yatırımcıları için risk