Moto G84 resmi olarak tanıtıldı

Motorola Moto G84

Motorola, bir süredir gündemde olan yeni orta segment akıllı telefonu Motorola Moto G84, dün düzenlediği etkinlikte resmi olarak tanıttı.

Çinli telefon üreticisi Lenovo’nun çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Motorola, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Özellikle Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlara yönelik olarak çıkardığı orta segment ve giriş seviyesi telefonlarla akıllı telefon pazarında varlık gösteren Motorola, bu hafta Moto G serisine iki yeni model ekliyor. Moto G54’ü 6 Eylül’de resmi olarak tanıtmaya hazırlanan şirket, dün de yeni orta segment akıllı telefonu Moto G84’ün lansmanını gerçekleştirdi.

Motorola’nın yeni orta segment telefonu, 5G destekli Snapdragon 695 yonga setinden güç alıyor. Snapdragon 695 Qualcomm’un en etkileyici yonga setlerinden biri olmasa da G84 fiyatında, orta segment bir telefon için gayet iyi bir tercih olarak değerlendiriliyor.

Moto G84 3

Motorola Moto G84, 6.55 inçlik 10-bit OLED bir ekrana sahip. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Ekranın üzerindeki delikte 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Telefonun arka yüzüne geldiğimizde ise karşımıza çift arka kamera çıkıyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksellik 1/1.5 inçlik bir senör. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Her iki kamerada da 4K video kaydetme özelliği bulunuyor.

Telefon 5000 mAh’lık bir bataryayla geliyor. Bu bataryanın şarj hızı 30 W. Android 13 işletim sistemiyle çıkacak olan telefonda çift SIM kart özelliği de bulunuyor. Telefonun 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu 222 euroya raflardaki yerini alacak.

Moto G84 2

Sony Xperia 5 V resmen tanıtıldı