Microsoft’un Windows 11 güncellemeleri pek çok kişiyi fazlasıyla mutlu edecek

Windows 11 güncellemesi

Bir süredir Windows 11 işletim sisteminin güncellenmesi ve geliştirilmesi için çaba sarf eden Microsoft, bu amacına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Microsoft’un Windows 11 güncellemeleri pek çok kişiyi fazlasıyla mutlu edecek. Kısa bir süre önce Microsoft, 2021 yılında piyasaya sürülen Windows 11 işletim sistemi ile beraberinde gelen Widget Paneli özelliğini duyurdu. Bu panel, tüm widget’ları bir araya toplayan bir alan olup, Görev Çubuğu’ndaki Widget düğmesine basılarak ulaşılabilir. Şirket, panelde zaman içinde çeşitli iyileştirmeler gerçekleştirdi, yeni widget’lar tanıttı, üçüncü taraf geliştiricilere kapılarını açtı ve yeni bir widget seçici deneyimi sundu. Şu anda Microsoft, widget deneyimini daha da zenginleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor gibi görünüyor.

Windows 11 kurumsal

Windows Central yazarı Zac Bowden’ın söylediğine göre, Microsoft, Windows 11’e iki yeni özellik eklemeyi planlıyor. İlk olarak, kullanıcıların widget’ları doğrudan masaüstüne sabitlemesine imkan tanıyan bir özellik üzerinde çalışılıyor. Bu sayede kullanıcılar widget’lara daha rahat ulaşabilecek ve bu durumun, kullanıcıların widget’larla etkileşimini artıracak bir hamle olduğu belirtiliyor. Bu özellik, Windows 7’deki Windows Masaüstü Araçlarına benzer bir şekilde çalışacak ve kullanıcıların widget’ları masaüstünde istedikleri yere yerleştirmelerine izin verecek.

Android uygulamaları önümüzdeki ay Windows 11'e geliyor

Microsoft’un Windows 11 güncellemeleri pek çok kişiyi fazlasıyla mutlu edecek

Microsoft’un üzerinde çalıştığı bir diğer özellik ise, kullanıcıların masaüstünde uygulama klasörleri oluşturabilmesine imkan sağlayacak bir özellik. Bu özellik, kısa süre önce bir demo videosunda tanıtıldı ve Windows 11’deki uygulama klasörlerinin, Android ve iOS’taki uygulama klasörlerine benzer şekilde görüneceği ve çalışacağı belirtildi. Uygulama klasörü, içerisinde bulunan ilk dört uygulamayı gösteren bir simge şeklinde görünecek ve kullanıcılara favori uygulamalarına daha kolay erişim imkanı sağlayacak.

Windows 11 güncellemesi

Microsoft’un, bu yeni özellikleri Windows 11’e tam olarak ne zaman ekleyeceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmamakta. Ancak, şirketin Build 2023 etkinliğinde Windows Widget’ları hakkında özel bir oturum düzenleyeceği ve bu oturumda muhtemelen yeni widget özelliklerinin duyurulacağı bekleniyor. Duyurulduktan sonra, bu yeni özelliklerin Windows 11 destekli Samsung Galaxy Book dizüstü bilgisayarları ve diğer bilgisayar modellerine birkaç ay içinde geleceği tahmin ediliyor. Microsoft’un Windows 11 güncellemeleri pek çok kişiyi fazlasıyla mutlu edecek.

Google’dan devrimsel çevirmenlik hizmeti “Universal Translator”