Steam Windows XP desteğini kesiyor!

Steam Link

Steam, Windows XP ve Windows Vista platformlarına olan desteğini çok yakında sonlandıracağını açıkladı. İşte desteğin tamamen çekeceği o tarih!

PC oyunlarının dijitalleşmesinde öncü olan SteamWindows, macOS ve Linux platformlarına uzun süredir destek veriyordu. Ancak bugün Steam bazı işletim sistimini kullananları üzecek bir açıklamada bulundu. Steam, Microsoft’un bile desteğini çektiği Windows XP ve Windows Vista platformlarından desteğini çok yakında çekecek.

Microsoft’un güvenlikten dolayı desteğini çektiği artık eski işletim sistemi diyebileceğimiz Windows XP ve Windows Vista, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Steam desteğini de kaybedecek. Peki, bu ne anlama geliyor?

Bye Bye Windows XP ve Windows Vista

Steam, Windows XP ve Vista‘dan desteğini çektikten sonra oyunlar yine bu işletim sistemleri üzerinde oynanabilecek. Ancak Steam güncellemeleri bu işletim sistemlerine gelmeyecek. Bazı yeni oyunlar Steam’in son sürümü ile çalışacak şekilde tasarlanabilir. Bu durumda yeni oyunlar Windows XP ve Vista’da çalışmayacak.

Valve cephesi konuyla ilgili; “1 Ocak 2019’dan başlayarak Steam, Windows XP ve Windows Vista işletim sistemlerini desteklemeyi resmi olarak durduracak. Bu, bu tarihten sonra Steam Client’ın artık Windows’un bu sürümlerinde çalışmayacağı anlamına gelir. Steam’i ve Steam aracılığıyla satın alınan oyunları veya diğer ürünleri kullanmaya devam etmek için, kullanıcıların daha yeni bir Windows sürümüne güncellemeleri gerekir.” açıklamasında bulundu.

Steam, IŞİD oyunlarını kaldırdı!

Valve açıklamalarına; “Steam’deki en yeni özellikler, artık eski Windows sürümlerinde çalışan Google Chrome’un yerleşik bir sürümüne güveniyor. Ayrıca, Steam’in gelecek sürümlerinde Windows özelliği ve güvenlik güncelleştirmelerinin yalnızca Windows 7 ve üstü sürümlerde bulunması gerekir. 2018’in kalan kısmı için Steam çalışmaya devam edecek ve Windows XP ve Windows Vista’da oyun oynamaya devam edecek. Ancak Steam’deki diğer işlevler sınırlı olacaktır. Örneğin; yeni Steam Chat gibi yeni özellikler kullanılamayacaktır. Steam’in en yeni özelliklerine sürekli erişim sağlamak ve tüm oyunlara ve diğer Steam içeriğine gelecekte erişilmesini sağlamak için, bu işletim sistemindeki tüm kullanıcıları daha yeni Windows sürümlerine yükseltmeye teşvik ediyoruz.” şeklinde devam etti.

Windows XP ve Windows Vista