Windows Phone’ların Yarısı Windows 10’a Geçemeyecek

Windows Phone geliştiricileri

Yayınlanan yeni rakamlara göre Windows Phone cihazların neredeyse yarısı Windows 10 Mobile’a geçmedi. Bundan sonra da geçmeyecekler gibi görünüyor.

Windows 10 Mobile ilk duyurulduğunda, heyecan yaratan yeni işletim sisteminin tüm Windows Phone cihazlara geleceği duyurulmuştu. Bu durum birçok kişiyi fazlasıyla mutlu etti. Ancak Microsoft zamanla karar değiştirdi ve Windows 10 Mobile’ı tüm telefonlara sunmamaya karar verdi. İlk başta Windows 10 Mobile’ı sadece 512MB’ın altında RAM’i olan telefonların almayacağı düşünülüyordu. Ancak işletim sisteminin yayınlanmaya başlamasıyla birlikte çok daha dazla telefonun arkada bırakıldığı anlaşıldı.

windows 10 phone

Öyle ki yayınlanan son rakamlara göre Windows Phone telefonların neredeyse yarısı Windows 10 Mobile güncellemesi almadı. Üstelik Microsoft ikinci bir güncelleme dalgasının olmayacağını açıkladı. Yani şu ana kadar Windows 10 Mobile’e geçmeyen telefonların büyük bölümü ilerleyen haftalarda da yeni işletim sistemine geçemeyecek. Birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratan bu kararı savunan Microsoft, yeni işletim sisteminin istenen performansı sunabileceği telefonların hepsine sunulduğunu belirtti ve birçok eksi telefonun Windows 10’la gelen yeni özellikleri kaldırmayacağını ekledi. Microsoft’un gerekçesi her ne olursa olsun birçok kişi hayal kırıklığına uğramış durumda.