Windows 10 düzeltmeleri gelmeye devam edecek: Microsoft strateji değiştiriyor

Microsoft'u dolandıran çalışan

Sürekli olarak gündemdeki yerini koruyan Windows 10 düzeltmeleri gelmeye devam ediyor. Peki Microsoft özellikle hangi nedenlerden dolayı güncellemeye ağırlık verdi.

Microsoft son zamanlarda birçok proje açıkladı ancak Windows 10 düzeltmeleri durmak nedir bilmedi. Bu projelerden bazıları Hololens gibi yeni teknolojilere odaklanırken kimileri de daha çok Windows 10X gibi işletim sistemlerine ağırlık verdi. Şimdi ise neredeyse 180 derecelik bir dönüş olduğunu söyleyebiliriz.

Rekabetin çok artması ve insanların yeni teknolojilere yoğunlaşması aslında bu işin başlangıcı oldu. Mesela Linux işletim sistemi birçok açıdan daha fazla tercih ediliyor. Geleceğin en önemli işletim sistemi olarak görülüyor.

Microsoft yeni projeleri rafa kaldırıyor

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft ne yazık ki yeni projelere kullanıcıları hızlı bir şekilde ikna edemiyor. Mesela sadece Windows 7’den Windows 10’a geçiş için bile çok fazla çaba harcadı. Yine de bu konuda yeteri kadar başarılı olamadı.

Windows 10 düzeltmeleri

Linux ve benzer işletim sistemleri ise yeni güncellemeleri açık kaynaklı olarak yayınlıyor. Kullanıcıları böyle bir durumda ikna etmek Linux için çok zor olmuyor. Ayırca Apple gibi şirketlerin yeni işlemcilerle birlikte kendi işletim sistemini güçlendirdiği görülüyor.

Dünyanın en büyük yazılım devleri tüm bu yeni projeleri hızlı bir şekilde ve sorunsuzca halledebiliyor. Microsoft ise kendi işletim sistemi olan Window için aynı hızı yakalayamadı. Üstelik ortaya çıkan problemler sürekli olarak yeni güncellemelerin gelmesine neden oluyor. Peki siz yeni Microsoft güncellemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?