Microsoft Office uygulamalarına yapay zeka desteği geliyor

microsoft Yapay zeka beş saatte bir bilgisayar tasarladı!

Microsoft yapay zeka yarışında vitesi yükseltmekten hiç çekinmiyor. Yazılım devinin CEO’su Satya Nadella, şirketin daha fazla çaba göstermesinden yana. The Verge sitesinin haberine göre şirket, ChatGPT benzeri yapay zekayı Office uygulamalarına dahil etmeye ve bunun duyurusunu da yakında yapmaya hazırlanıyor. İşte tüm detaylar…

Görünüşe göre Microsoft bu sene içinde yapay zekayla ilgili birden fazla duyuru yapabilir. Bunlardan birisi de Office uygulamalarıyla ilgili. The Verge sitesinin aktardıklarına göre yazılım devi, OpenAI’ın dil modelini ve Prometheus AI teknolojisini Office uygulamalarına yani Word, PowerPoint, Outlook gibi uygulamalara entegre etmeye çalışıyor. Bu gelişmenin duyurusunu da mart ayında yapmayı planlıyor.

The Information tarafından daha önce paylaşılan raporda, GPT modellerinin Outlook’ta test edildiği, mesela Outlook’ta bir şeyleri aramak, gelen e-postalara verilecek cevap için önerilerde bulunmak, yazılardaki yanlışları düzeltmek için Word özelliklerini kullanmak gibi detaylar yer almıştı. Bu arada Bing ve ChatGPT’le ilgili haberler ilk çıktığı dönemde isimsiz endüstri kaynakları tarafından da Word ve benzeri uygulamalara ChatGPT’nin gelebileceğine dair dedikodu ortaya çıkmıştı. Microsoft’un böyle bir atılım yapması şaşırtıcı değil.

microsoft

Yazılım devinin yeni nesil OpenAI modeline dayanan Prometheus modeli, Bing’in web aramalarında çoktan kendine yer bulmuş durumda. Ayrıca Edge tarayıcısında Bing kenar çubuğu sayesinde Prometheus, Office web uygulamaları içinde kullanılabiliyor. Fakat Office uygulamaları içine tam anlamıyla entegre olması sonraki adımda gerçekleşecek.

Söylenenlere göre yapay zeka aracı PowerPoint’te grafikler, tablolar, çizimler yapabilecek. Bu durum Excel için de geçerli. Kaynak Microsoft’un tablo ve grafikler oluşturmak için yeni yollar üstünde çalıştığını belirtti.

Şirketin yapay zeka entegrasyonunda hızlı hareket etmesinin diğer bir nedeni de Google. İki teknoloji şirketi arasında müthiş bir rekabet başlamış durumda. Google, ChatGPT’nin rakibi Bard’ı Microsoft’un etkinliğinden bir gün önce duyurmuştu. Satya Nadella, yazılım devinin yapay zeka alanında lider olarak görülmesini istiyor. Ayrıca Google’dan gelebilecek hamlelere karşı da önde olmak istiyor. Bazı yöneticiler Bing’in yapay zeka entegrasyonu konusunda Google’dan birkaç gömlek daha üstün oldukları konusunda hem fikirler. Önümüzdeki günlerde daha da ilginç gelişmeler göreceğiz.

Google Bard’ın çıkışını aceleye getirdi; Çalışanlarını kızdırdı