Microsoft Azure AI Studio ile yapay zeka aracı geliştirilecek

123 48

Yazılım devi, şirketlerin Azure AI Studio’yu kullanarak kendi yapay zeka araçlarını oluşturmasını istiyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Microsoft, kurumsal yeni hizmeti olan Azure AI Studio‘yu duyurdu. Bu hizmet şirketlerin kendi yapay zeka aracını (Copilot) oluşturmasını sağlıyor. Böylece şirketler ihtiyacına göre chatbot geliştirip, bunu kullanacaklar. Mesela çalışanlara yardımcı olabilecek bir yapay zeka aracı olabilir. Müşterilere yanıt vermek, dosya kontrolleri yapmak gibi işlevleri olan başka bir yapay zeka aracı da olabilir.

Konuyu biraz daha açacak olursak, Azure AI Studio, şirketlerin ChatGPT veya GPT-4 gibi bir yapay zeka aracını kendi verileriyle (Metin ya da görsel) birleştirmeyi sağlıyor. AI Studio aslında Azure OpenAI Servisi içindeki yeni bir özellik. Azure OpenAI Servisi, OpenAI’nin teknolojilerine ek yönetim özellikleriyle erişim sağlamak üzere tasarlanmış bir servis.

Azure AI Studio

Şirketlerin özel Copilot oluşturma süreci, GPT-4 gibi bir yapay zeka modelini seçmekle başlıyor. Bir sonraki adımda Copilot’a rolünün ve nasıl çalışması gerektiğinin temel tanımını yapmak gerekiyor. Eklentiler de, şirketlerin özel yapay zeka araçlarına ait işlevleri genişleterek 3. taraf verilere ve diğer hizmetlere erişmesini sağlayabiliyor. Kurumsal müşteriler tüm veriler dahil olmak üzere kuruluşlarının sahip olduğu verileri entegre etme imkanına sahip.

Microsoft yaptığı açıklamada üst düzey güvenlik önlemlerine sahip olduklarını ve en iyi erişim imkanlarını sunduklarının altını çizdi. Azure AI Studio, Microsoft’un elini daha da kuvvetlendirecek bir hizmet. Teknoloji devi bu sayede asıl ana hizmeti olan Azure OpenAI Servisi’nin daha da büyümesini sağlayabilir. Microsoft şu anda Coursera, Grammarly, Volvo, IKEA dahil olmak üzere 4500’den fazla şirkete hizmet verdiğini söyledi.

Canon akıllı telefon pazarında ortak arıyor