Microsoft heyecan verici yeniliklerini duyurdu

Microsoft heyecan verici yeniliklerini duyurdu

Microsoft, Bing AI’nın üzerinde kullanıcılara daha fazla denetim verme sözünü yerine getirdi. İşte tüm detaylar.

Web hizmetleri şefi Mikhail Parakhin, Bing ön izleme testçilerinin yüzde 90’ının sohbet robotunun yanıtlarını değiştiren bir düğme göeceklerini açıkladı. Bu düğme sayesinde AI üzerinde bireysel değişiklikler yapmak mümkün olacak. Bu seçenek , daha “orijinal ve yaratıcı” yanıtlara olanak tanırken ayrıca aranan soruya daha net cevaplar bulunmasını da sağlayacak. ChatGPT gibi chatboxlar piyasaya sürüldüğünde interneti ciddi anlamda sarstılar. Bu sebeple platformlar da benzer içerikleri sunmaya gayret gösteriyorlar. Chat robotlar bazı eleştirilere maruz kalsa da geleceğimizde önemli bir parça haline gelecekler diyebiliriz.


Microsoft heyecan verici yeniliklerini duyurdu

Bu tarz uygulamalar ilk kez sunulduğunda kullanıcılar uzun sohbetler ve “eğlence” oturumları sırasında garip davranışlar fark ettiklerini duyurdular. Sohbet robotu bazı soruları yanıtlamayı reddederek deneyimi ilginç bir hale getirdi ancak bazı kullanıcılar bundan memnun kalmadılar. Microsoft o zamandan beri kademeli olarak sınırları kaldırıyor ve daha bu hafta yapay zekayı hem tepkisizliği hem de “halüsinasyonları” azaltmak için güncelledi.

Geçiş, Microsoft Bing AI’ya erişimin genişletildiği bir dönemde geldi. Şirket teknolojiyi Şubat ayı sonunda mobil uygulamalarına ve Skype’a getirdi ve günler önce özelliği Windows 11 görev çubuğu aracılığıyla kullanılabilir hale getirdi. Söz konusu esneklikler, çeşitli ortamlarda daha kullanışlı hale getirebilir ve daha fazla günlük kullanıcı sistemi denedikçe bir güvenlik düzeyi de eklenecek.

iPhone 15’te şarj ve veri aktarım sınırı olabilir! Apple’ın onayı olması gerekiyor