iPhone 15’te şarj ve veri aktarım sınırı olabilir! Apple’ın onayı olması gerekiyor

iphone 15

Neredeyse her gün iPhone 15 ailesi hakkında yeni bir iddia ileri sürülüyor. Hatta bazı söylentiler birbirini bile yalanlıyor. Tam tersi yönünde ilginç dedikodular var. Ortaya çıkan taze bir rapora göre iPhone 15 modelleri sadece Apple’ın Made for iPhone (MFi) tarafından onaylanan USB-C aksesuarlarını destekleyecek. Onaylanmamış 3. parti üretim kablolar ve aksesuarlarda sınırlama olacak.

2012’den bu yana Apple’ın kendi aksesuarlarını ve MFi sertifikalı Lightning kabloları, aksesuarları kontrol eden doğrulama çipi kullanılıyor. Fakat MFi sertifikası olmayan yani Apple tarafından onaylanmamış olan 3. parti aksesuarlarda durum değişiyor. Mesela MFi olmayan bir kabloyla iPhone şarj etmek istediğiniz zaman “Bu aksesuar desteklenmiyor” uyarısı alabiliyorsunuz. Çin medyasında çıkan son havadislere göre çiple doğrulama özelliği USB-C bağlantısında da devam edecek.

Paylaştığı sızıntılar ve iddialarla dikkat çeken ShrimpApplePro nickli Twitter kullanıcısı da, “MFi ve USB-C bir araya geliyor” mesajını atarak söz konusu iddiayı doğruladı. Foxconn’un, MFi sertifikasına uygun EarPods ve kabloları şimdiden üretmeye başladığını da belirtti. Kimlik doğrulama çipi ya da MFi onayı, kullanıcıların orijinal aksesuarlar almasını teşvik etmek amacıyla var. Ayrıca Apple, MFi onayı için üreticilerden komisyon alıyor.

iphone 15

ShrimpApplePro, MFi onaylı olmayan kablolara sınırlama getirileceğini, veri ve şarj hızının orijinal ürünlere göre çok daha düşük olacağını belirtti. Çinli endüstri kaynakları tarafından da bu iddianın onaylandığını vurgulayalım.

Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’taki USB-C bağlantı noktası USB 2.0 hızına sahip olacak. Daha yüksek aktarım hızları iPhone 15 Pro ve Pro Max modelinde yer alacak.

iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde yer alan Dynamic Island’ın iPhone 15 serisinde standart hale gelmesi bekleniyor. Yeni Pro ve Pro Max modellerinde 8 GB RAM olacak. Mevcut iPhone 14 Pro ve Pro Max’te ise 6 GB RAM var. Diğer yandan 15 ve 15 Plus, 6 GB RAM’de kalabilir. Ancak bu modellerde LPDDR4 yerine daha yüksek hıza sahip LPDDR5 RAM kullanılacağı söyleniyor.

Dikkat! Apple bu iPhone’ların fişini çekiyor!