Microsoft yeni arama motoru için kolları sıvadı!

Microsoft, Windows 11 için yeni özelliğini surdu

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Microsoft, farklı sektörlere yönelik atılımlarına devam ediyor.

Microsoft yeni arama motoru için kolları sıvadı! Bazı sektörler var ki, kim ne yaparsa yapsın o sektördeki pazar paylarını değiştirmek pek kolay olmuyor. Arama motoru pazarı da bu sektörlerden biri. Her ne kadar 8-10 sene önce rekabet daha yoğun olsa da şimdilerde pazarın Google’ın hakimiyetinde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak teknoloji devi Microsoft’un bu durumu kolayca kabullenmek gibi bir niyeti yok.

microsoft 2

Bir dönem Bing arama motoru ile hatırı sayılır bir pazar payına ulaşan Microsoft, daha sonra Google’ın ataklarına yanıt verememiş ve popüler arama motorunun güçten düşmesini izlemek zorunda kalmıştı. Ancak Amerikalı teknoloji devi şimdi öyle bir hamle yaptı ki eğer başarılı olursa tüm dengeler alt üst olabilir.

Microsoft yüzlerce çalışanını işten çıkardı!

Microsoft yeni arama motoru için kolları sıvadı!

İnternet gündemini yakından takip edenlerin bilecekleri üzere, son zamanlarda her yerde ChatGPT isimli OpenAI yazılımı konuşuluyor. Yapay zeka destekli bu yazılım sayesinde kullanıcılar bu programla sohbet eder şekilde konuşabiliyor. Hemen hemen her tür soruya mantıklı cevaplar vermesiyle ünlenen ChatGPT, Microsoft ile OpenAI arasında yapılan anlaşma gereği artık bu yeteneklerini Bing kullanıcıları için sergileyecek.

Microsoft

Anlaşmanın tüm detayları henüz bilinmiyor ancak eğer iddialar doğruysa Microsoft bu anlaşma kapsamında OpenAI’ya tam 1 milyar dolar ödeyecek ve çalışmalar Nisan başı itibariyle meyvelerini vermeye başlayacak. Bakalım Microsoft tarafından yapılan bu yatırım, en büyük rakibi olan Google tarafından nasıl karşılanacak.

Connecta T1.2  : Türkiye’nin ikinci ticari uydusu fırlatıldı