Yeni Lumia Telefonlarda Google’a Engel Gelecek

Yeni Lumia Telefonlarda Googlea Engel Gelecek

Windows Phone 8.1 kullanan ilk Lumia cihazların piyasaya sürülmesiyle birlikte, Google’ın varsayılan arama motoru olarak seçilemediği ortaya çıktı.

Teknoloji devi Microsoft tarafından Nisan ayında düzenlenen BUILD 2014 kapsamında resmi olarak tanıtılan Windows Phone 8.1 işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonlar yavaş yavaş piyasaya sürülmeye başlıyor. Windows Phone 8.1 işletim sistemini kullanan ilk telefonların kullanıcılara ulaşmasıyla birlikte, dikkat çekici bir yenilik de gün yüzüne çıkmış oldu. Windows Phone 8.1 işletim sistemini kullanan yeni Lumia telefonlarda, Google‘ın varsayılan arama motoru olarak belirlenmesi Microsoft tarafından engellenmiş durumda.

Yeni_Lumia

Kendi arama motoru Bing‘i daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için Windows Phone platformunu kullanan Microsoft, Windows Phone işletim sisteminde Google arama motorunun bir alternatif olarak sunulmasına izin veriyordu. Ancak Windows Phone 8.1‘de bu durum değişmiş durumda. Yeni işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonlar arasında yer alan Lumia 630 ve 930’da kullanıcıların Google’ı varsayılan arama motoru olarak seçmesine izin verilmiyor.

Guild Wars 2 Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı