Microsoft yapay zeka destekli Copilot’unu Windows 10’a gelecek

microsoft

Microsoft çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şimdi yapay zeka destekli Copilot Windows 10′ a gelecek. İşte tüm detaylar.

Microsoft’un, üretken yapay zeka destekli kişisel asistanı Copilot’u daha fazla alana getirmeyi planladığı iddia ediliyor. Windows Central’dan Zac Bowden, Windows 11’deki Yardımcı Pilot düğmesinin ve kenar çubuğunun “yakında” Windows 10’a geleceğini bildirdi. Windows 11 için yapay zeka asistanı, ağustos ayında beta olarak ve Eylül ayında resmi olarak piyasaya sürüldü. Bowden, Windows 10 Copilot’un her iki işletim sisteminde de çalışan eklentiler içereceğini söylüyor. Bowden, “Copilot’un Windows 10 ve Windows 11’deki yeteneklerinin, işletim sisteminin her iki sürümündeki eklenti uyumluluğu da dahil olmak üzere, kabaca aynı olacağını anlıyorum” dedi.

Microsoft yapay zeka destekli Copilot'unu Windows 10'a gelecek

Windows 10 hala yaklaşık bir milyar aylık aktif cihazda çalıştığından, bu hamle Copilot’un kullanıcı tabanına önemli sayılar katacak. Bu arada, iki yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürülen Windows 11’de aylık yaklaşık 400 milyon aktif cihaz bulunuyor. Bowden, bu hareketin aynı zamanda Microsoft’un geliştiricilerini Copilot eklentileri yapmaya itmesine de yardımcı olacağından söz etti: “Copilot’un 1,4 milyar cihazda mevcut olduğunu düşünürsek geliştiricilere Copilot için eklentiler oluşturmaları gerektiği fikrini daha kolay satacak” ifadelerini kullandı.

Bowden’ın raporu ayrıca şirketin Windows 10’dan hızlı bir şekilde geçme stratejisini yeniden gözden geçirdiğinden de bahsediyor. Şirketin daha önce Windows 11’e özel olan “yeni özellikleri ve hizmetleri” eski işletim sistemine eklemeyi planladığı bildiriliyor.

KRAFTON 2023’ün üçüncü çeyreğinde 347,1 MİLYON Dolar elde etti