Sony, Alpha 9 III ’ü Piyasaya Sürdü

Alpha 9 III

Yeni Nesil Alpha 9 III, 120 kare saniyeye kadar yüksek hızlı çekim, bozulmayan ve kararma olmayan görüntüler, tüm çekim hızlarında flaş senkronizasyonu ve çok daha fazlasına sahip

Etkileyici yeni global deklanşörlü full frame görüntü sensörü, bozulma veya kamera kararması olmadan 120 fps’ye varan seri çekim hızlarında çekim yapmanızı sağlar.

Sony’nin gururla sunduğu saniyede 120 kata kadar AF/AE (otomatik odaklama/otomatik pozlama) netleme hesaplaması yapabilen AI otomatik netleme özelliğine sahip, bugüne kadarki en gelişmiş AF sistemiyle bu yenilikçi sensörün ve aynı zamanda tüm çekim hızlarında flaşı senkronize etme özelliğinin bir araya geldiği Alpha 9 III, profesyonel fotoğrafçılara belirleyici anları yakalamaları için yeni bir fırsatlar dünyasının kapılarını açıyor.

Alpha 9 III

α9 III’ün Özellikleri

Yeni Alpha 9 III, yeni geliştirilmiş, yaklaşık 24,6 etkin megapiksel CMOS görüntü sensörlü dünyanın ilk full frame global deklanşörü ile en yeni görüntü işleme motoru BIONZ XR ile birleştirilmiş dahili bir bellek ile donatılmıştır.

Saniyede yaklaşık 120 kareye kadar AF/AE izleme hızıyla kararma olmadan Sürekli Çekim gerçekleştirir. Aynı zamanda, yeni α9 III, yüksek yoğunluklu odak düzlemi faz algılamalı AF ile donatılmıştır. İçindeki özel AI işleme birimi, Gerçek Zamanlı Tanıma AF özelliğini kullanarak çok çeşitli özneleri yüksek hassasiyetle tanır.

120 fps’ye kadar yüksek hız performansını son derece hassas özne tanıma performansıyla birleştirerek, çıplak gözle görülemeyen belirleyici sahneleri ve anları kolayca fotoğraflamayı mümkün kılar.

Alpha 9 III

Alpha 9 III’ün içindeki AI işlem birimi, doğru özne formu ve hareket tanıma özelliğiyle videoların yanı sıra fotoğrafları da destekleyerek, Gerçek Zamanlı Tanıma AF ve Gerçek Zamanlı İzleme sayesinde insan gözünü tanıma performansında önemli bir gelişme sağlarken, belirli bir kişinin gözlerini otomatik olarak tanır, izler ve odağa alır.

Alpha 9 III, yüksek kaliteli görüntü işlemeye olanak tanıyan 8,0 duraklı optik, 5 eksenli gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahiptir.

Geleneksel mekanik deklanşörlü görüntü sensörlerinin sınırlamaları, bu deklanşör hızı için geçerli olmayıp, maksimum 1/80000 saniye (sürekli çekim sırasında 1/16000 saniye) deklanşör hızına ulaşarak herhangi bir bozulma olmadan yüksek hızda çekim yapmanıza olanak tanır.

HVL-F60RM2 ve HVL-F46RM (ayrı satılır) gibi uyumlu bir Sony flaş takıldığında, flaşı senkronize etmek ve 1/80000 saniyeye kadar tüm deklanşör hızlarında fotoğraf çekmek mümkündür. Önceden, kullanıcı deklanşörü flaşın senkronizasyon hızından daha yüksek bir hızda serbest bıraktığında ışık miktarı yüksek oranda düşerken, tam hızlı flaş senkronizasyonu işlevi sayesinde artık geleneksel teknolojiyle kolayca yakalanamayan sahnelerin fotoğrafını çekmek mümkün.

Alpha 9 III

Alpha 9 III

Ayrıca, LED ışık altında fotoğraf veya video çekerken, Yüksek Frekanslı Titreşim işlevi, ekrandan bakarken deklanşör hızını hassasiyetle titreşim hızıyla eşleştirerek yüksek frekanslı titreşim sorunlarını önemli ölçüde azaltır.

α9 III içinde yer alan gecikmeli deklanşör mod seçenekleri sayesinde, kullanıcılar gecikmeli deklanşörü veya kadraj/izleme ekranını önceliklendirebilir.

Yeni kurulan Ön Çekim işlevi, kullanıcının deklanşöre basmadan önce 1 saniyeye kadar geriye gidip anı kaydetmesini ve çekim sırasında Sürekli Çekim Hızı Artışı sağlarken, gelişmiş seri çekim dayanıklılığı, büyük bir arabellek sayesinde önemli anların güvenilir bir şekilde yakalanmasını sağlar; artırılmış genel sistem hızı ise tek bir sürekli 30 fps seri çekimde yaklaşık 390 Kaliteli JPEG görüntünün yakalanmasına olanak tanır.

Özelleştirilebilir odak alanları önceki S, M ve L boyutları yerine XS’den XL’ye kadar genişletilmiştir. Önceden Ayarlanmış Odak/Yakınlaştırma işlevi, bu ayarların gerektiğinde hızlıca hatırlanması için fotoğraf makinesinde hafızaya alınmasına olanak tanır.

Mevcut beyaz dengeli çerçeve boyutuna ek olarak, kullanıcı artık gerektiğinde diğer boyutları da seçebilir ve böylelikle bir görüntü oluşturulduktan sonra ince beyaz dengesi ayarları yapılabilir. α9 III, AF-S modunda (ISO 100 eşdeğeri, F2.0 lens) EV-5 gibi düşük ışık seviyelerine kadar yüksek AF hassasiyeti elde etmek için en yeni AF algoritmaları, F22 seviyesinde sürekli çekim için AF takibi ve birden fazla ardışık görüntüyü yüksek kaliteli olarak birleştiren kompozit RAW çekim işlevi gibi gelişmiş özelliklere sahiptir.

Redmi 12 inceleme: Türkiye’de üretildi!