Microsoft, Windows Fotoğraflar’ı geliştiriyor

Microsoft, Windows Fotoğraflar'ı geliştiriyor

Microsoft son dönemlerde özellikle AI anlamda çok fazla gelişmeye imza attı. İşte tüm detaylar.

Microsoft, fotoğraflarınızdan istenmeyen öğeleri kaldırmanın kolay bir yolunu sunan, üretken yapay zeka destekli resimler silgisini duyurdu. Windows Fotoğraflar’da uzun süredir görüntünün bazı kısımlarını sizin için kaldırabilen bir Nokta Düzeltme aracı bulunuyor ancak şirket, Üretken silme özelliği ile geliştirilmiş bir deneyim sunuyor. Görünen o ki, bu yeni araç, çevredeki kişiler veya arka plandaki dağınıklık gibi büyük nesneler görüntüden kaldırıldığında bile “daha kusursuz ve gerçekçi” sonuçlar yaratabiliyor.

Microsoft, Windows Fotoğraflar'ı geliştiriyor

Hatırlatalım, hem Google’ın hem de Samsung’un mobil cihazlarında AI silme araçlarının kendilerine ait versiyonları bulunuyor. Google için bu özellik eski modellere sunulana kadar yalnızca yeni Pixel telefonlarda mevcuttu. Ancak Microsoft’un sürümü, masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızdaki yapay zeka destekli bir fotoğraf silgisine erişmenizi sağlayacak. Özelliği kullanmaya başlamak için Fotoğraflar’daki resim düzenleyiciyi etkinleştirmeniz yeterli.

Sadece Sil seçeneğini seçin ve ardından kaldırmak istediğiniz öğelerin üzerinde bir maske oluşturmak için fırçayı kullanın. Daha ince veya daha kalın nesneleri seçmeyi kolaylaştırmak için fırça boyutunu bile ayarlayabilirsiniz ve ayrıca hepsini silmeden önce birden fazla öğeyi vurgulamayı da seçebilirsiniz. Ancak şu anda Üretken silmeye erişim oldukça sınırlı. Henüz geniş çapta piyasaya sürülmedi ve bunu yalnızca Windows Insider iseniz Windows 10 ve Arm64 cihazları için Windows 11’deki Fotoğraflar uygulaması aracılığıyla kullanabilirsiniz.

Galaxy Buds ile Bariyerleri Ortadan Kaldıran İletişim