Microsoft sonunda orijinal Surface Duo’yu Android 11’e güncelliyor

Microsoft sonunda orijinal Surface Duo'yu Android 11'e güncelliyor

Microsoft nihayet orijinal Surface Duo’yu güncel hale getiriyor. 9to5Google’ın belirttiği gibi, şirket sonunda çift ekranlı akıllı telefon için uzun zamandır vaat edilen Android 11 yükseltmesini yayınladı. İşte detaylar.

Daha yeni işletim sistemi Microsoft kullanıcılarını memnun etmeye yeterli. Aynı zamanda bir dizi Surface Duo’ya özgü iyileştirme de güncelleme ile geliyor. İlk olarak artık bir ekran denetleyicisi kullanarak Xbox Game Pass bulut oyunlarını oynayabileceksiniz. OneDrive ayrıca fotoğrafları görüntülemek ve düzenlemek için “gelişmiş” bir çift ekran arayüzüne sahip. Daha iyi sürükle ve bırak desteğine sahip revize edilmiş uygulama çekmecesi ve klasör tasarımları bulunurken, Microsoft akışı ve Başlat widget’ları da güncellemeler aldı.

Microsoft sonunda orijinal Surface Duo'yu Android 11'e güncelliyor

Surface Duo’nun belirli uygulamaları her iki ekrana otomatik olarak yaymasını ve cihaz katlandığında telefon aramalarını yanıtlama tercihlerini ayarlamasını sağlayabilirsiniz. El yazısı notları tercih ederseniz, OneNote için eşleştirilmiş Slim Pen 2 desteği de mevcut. Bir yıldan fazla bir süredir Android 10 ile yaşamaktan bıktıysanız, yükseltme büyük olasılıkla memnuniyetle karşılayabilirsiniz. Android 12, haftalardır ve bazı durumlarda aylardır diğer telefonlara gelmiş durumda. Ancak hala bazı boşluklar mevcut. Telefonlar için güncellemelerin gelişinin daha uzun sürmesi anlaşılabilir olsa da, cihazlarını son yeniliklere uyarlamak isteyen kullanıcılar bu gecikmeden memnun değil. Neyse ki artık güncellemenin gelişi daha hızlı bir süreçle devam ediyor diyebiliriz. Bu da kullanıcıların biraz daha sabretmesini gerektirecek.

Meizu’ya dev talip! Eğer gerçekleşirse diğerlerinin işi zor