Apple iPhone 15 değişikliği ile gündemde: Önemli karar alındı

Apple 2022'de iPhone sevkiyatlarını %30 artıracak

Apple iPhone 15 değişikliği ile kullanıcıların karşısına geçiyor. Şirketin bu yeniliği belki de bazıları tarafından hiç beğenilmeyecek. Ayrıca burada bir miktar risk alındığını söyleyelim.

Apple iPhone 15 değişikliği hiç beklenmeyen bir zamanda geldi. Piyasa değeri bakımından 3 trilyon doları aşmayı başaran Apple şu anda bu alanda tek olarak görülüyor. Şirketin bu başarısında 2007 yılından beri sürdürdüğü iPhone üretimi büyük öneme sahip.

ABD’li teknoloji devinden iPhone cihazlarını çıkarırsanız geriye çok az bir şeyler kalacaktır. Elbette şirket sadece bunun üzerinden büyümedi. Fakat söz konusu iPhone olunca büyük bir minnet borçlu olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle Apple mümkün olduğunca kaliteli şirketler ile ürün tedarik sürecini yürütüyor. Ancak bu defa işleri biraz riske atacak gibi görünüyor.

Apple iPhone 15 değişikliği risk barındırıyor

Apple tarafından alınan yeni bir karar ile birlikte başka bir şirketten ekran alma ihtimali ortaya çıktı. Çinli elektronik bileşen üreticisi BOE iPhone 15 serisinde yer alma ihtimaline sahip. Böyle bir durumda Apple büyük bir kumar oynayacak diyebiliriz.

Apple iPhone 15 değişikliği

BOE isimli bu şirket 2020 yılında piyasaya sürülen iPhone 12 serisinin OLED panellerini üretmek için talepte bulunmuştu. Fakat Apple bu talebi kabul etmedi. Serinin ekran tedariğini bu alanda son derece deneyimli olan Samsung ve LG Display yürütüyor. Ancak ortaya çıkan son detaylara bakacak olursak iPhone 15 serisinde LTPO teknolojisine sahip OLED paneller yer alabilir.

Apple iOS 15 yükleyenlerin sayısı büyük artış gösterdi

Çinli dev şirket BOE, iPhone 15 Pro modellerinin üretiminde yer almak istiyorsa kalite kontrollerinden başarılı bir şekilde geçmesi gerekiyor. Aksi halde Apple böyle bir görevi ona vermeyecektir. Ancak üretimde yaşanacak aksilikler iPhone cihazlarının büyük bir prestij kaybına uğramasına neden olabilir. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.