Meizu’ya dev talip! Eğer gerçekleşirse diğerlerinin işi zor

Meizu 17 3

Son zamanlarda günden güne unutulmaya başlanan ve her geçen gün pazar payının bir kısmını daha rakiplerine kaptıran Meizu’ya talip var.

Meizu’ya dev talip! Eğer gerçekleşirse diğerlerinin işi zor! Akıllı telefon piyasası günden güne daha rekabetçi bir hal alıyor. Her ne kadar son zamanlarda bu pazarda yer alan markaların sayısında önemli bir artış olsa da, hala bu alanı Apple ve Samsung gibi iki dünya devinin ve bunlara süper alternatifler üreten Xiaomi ve Oppo gibi markalarının domine ettiğini söyleyebiliriz.

Bununla birlikte bir zamanlar Xiaomi veya Huawei ile birlikte ilk akla gelen Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden biri olan ve birçok otorite tarafından gelecekte gücünü daha da arttıracağı düşünülen Meizu ise, günden güne pazar payını kaybetmeye ve en azından global alanda unutulmaya devam ediyor.

En ucuz akıllı telefonlar Nisan 2020

Meizu’ya dev talip! Eğer gerçekleşirse diğerlerinin işi zor

Bu durum Meizu için kötü olsa da, uzun bir süredir akıllı telefon sektörüne sağlam bir giriş yapmak isteyen Geely için hiç de öyle değil. Bünyesinde Volvo ve Lotus gibi iki dünya devini barındıran Geely markası, 2003’den bu yana sektörde bulunan Meizu’yu satın almak için harekete geçti.

Çin’de yayın yapan bir internet sitesinin iddialarına göre şimdiden bu planını uygulamaya koyabilmek için akıllı telefon dünyasının tanınan birçok önemli ismini yönetici olarak kadrosuna dahil eden Geely, üretim ortaklığı konusunda ise Foxconn’u düşünüyor.

Şirketin şimdiden 1,5 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı ve Meizu’nun satın alınmasının ardından hızla üretim sürecine geçilerek 2023 yılında kendisine ait ilk akıllı telefon modellerini piyasaya sürmek istediği gelen bilgiler arasında.

Robert Pattinson, Batman hakkında şaşırtıcı açıklamalarda bulundu