Google teknolojinin toplum üzerindeki etkisini araştıracak

Google teknolojinin toplum üzerindeki etkisini araştıracak

Teknoloji her ne kadar yararlı olsa da bazıları tarafından uzun süredir topluma zarar verdiği yönündeki suçlamalarla karşı karşıya. Google, şimdi bu eleştirilere  doğrudan hitap edecek bir araştırma yapıyor. İşte detaylar.

Axios’tan Ina Fried, internet öncüsü Google hakkında bir detayı ortaya çıkardı. Şirket Teknoloji ve Toplum Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak James Manyika’yı işe aldı. Google’ın Engadget’a verdiği bir demeçe göre, McKinsey Global Institute direktörü teknolojinin toplum üzerindeki etkisini keşfetmeye yardımcı olacak. Firmanın AI, sürdürülebilirlik gibi önemli konularında ve  diğer alanlardaki konulara bakış açısını şekillendirecek.

Google teknolojinin toplum üzerindeki etkisini araştıracak

Manyika, doğrudan Alphabet’e ve Google başkanı Sundar Pichai’ye rapor verecek ve şirket içi personelin yanı sıra dışarıdan gelenlerle de çalışacak. Google, şirkette teknolojik etkilerin araştırılması konusunda liderlik oluşturmaya çalışacak. Şirket ayrıca üst düzey, uzun vadeli girişimlere odaklanak. Yeni işe alınan kişi bu iş için doğru geçmişe sahip görünüyor. Manyika, şirketlerin ve hükümetlerin (teknoloji liderleri dahil) Google’ın ele almayı umduğu gibi ekonomik ve kültürel eğilimlere dayalı kararlar almasına yardımcı olan McKinsey’de 28 yıl geçirdi. Ayrıca Harvard, MIT, Oxford, Stanford ve diğer üst düzey okullardaki araştırma enstitülerinin yönetim kurullarında görev yaptı. Teknolojinin dünya üzerindeki daha geniş etkilerinin farkında olabilecek biri varsa doğru kişi seçilmiş diyebiliriz.

Google’ın hamlesi kesinlikle şaşırtıcı değil. Şirket, bir dizi antitröst davasıyla, giderek daha sert düzenlemelerle ve çalışanlarına yönelik muameleleriyle ilgili protestolarla karşı karşıya. Yeni yönetici, Google’ın tüm davranışlarını değiştirmeyecek, ancak kültürel veya politik bir tepki olasılığını azaltan daha bilinçli bir bakış açısı sağlayabilir.

Meizu’ya dev talip! Eğer gerçekleşirse diğerlerinin işi zor