Google Bard’ın çıkışını aceleye getirdi; Çalışanlarını kızdırdı

Google Bard

Microsoft’un ChatGPT ile arayı açmasından endişe eden Google’ın kendi yapay zeka uygulaması Google Bard’ın çıkışını aceleye getirmesi şirketin çalışanlarını kızdırdı.

Microsoft’un kontrolünde olan yapay zeka uygulaması ChatGPT’nin gördüğü yoğun ilgi sebebiyle bir anda kendisini baskı altında bulan Google, arama motoru alanındaki liderliğini Microsoft’a kaptırmamak için hızlıca harekete geçti ve kendi ChatGPT’si olarak gördüğü yapay zeka programı Google Bard’ı tanıttı. Şirketin yapay zeka departmanının üzerinde yıllardır çalıştığı bu uygulamanın ChatGPT’nin yarattığı sansasyon yüzünden planlanandan önce kamuoyuyla paylaşılması, Google içinde pek de hoş karşılanmadı.

CNBC tarafından paylaşılan bilgilere göre Google içinde pek çok kişi Google Bard’ın tanıtılmasını aceleye getirildiğini, bu yüzden de düzgün yapılamadığını düşünüyor. Şirketin iç yazışmalarında bu eleştirilerin açıkça dile getirildiği, pek çok kişinin de Google CEO’su Sundar Pichai’yi bu durumdan sorumlu tuttuğu belirtiliyor.

Google, ChatGPT rakibi Bard'ı tanıttı

CNBC tarafından paylaşılan bilgiler, Bard’ın tanıtımının aceleye getirilmesinin ne gibi etkiler yarattığını gözler önüne seriyor. Öyle ki şirket içinde bazı kişilerin ,ki bu kişiler aylarca Bard üzerinde çalışan yazılımcılar, böyle bir etkinliğin gerçekleşeceğinden bile haberdar olmadıkları söyleniyor. Bard’ın dünyayla paylaşıldığını herkes gibi internetten öğrenen bu yazılımcılar haklı olarak şirket yönetimine epey kızgın. Öte yandan kullanıcılara açılan demoda hala ciddi hatalar olması da tepkileri beraberinde getirmiş. Bildiğiniz gibi bir ürün ya da yazılım bir kez sorunlu olarak etiketlendikten sonra tüm hatalar giderilse bile bu algıyı kırmak oldukça zor oluyor. Bu yüzden Bard’ın tam hazır değilken dünyaya açılması Google içinde çatlak seslerin yükselmesine sebep oluyor.

The Flash filmi fragmanıyla heyecanlandırdı