Microsoft Edge Safari ve Firefox’u geride bıraktı

Microsoft Edge yakında ücretsiz bir yerleşik VPN içerecek

Kimse Windows Explorer’ı umursamıyor gibi görünse de, bir analize göre Microsoft’un Edge tarayıcısı Safari’yi geride bırakarak en popüler ikinci masaüstü tarayıcısı oldu: Edge ödevini düzgün bir şekilde yapıyor gibi görünüyor.

Microsoft Edge Safari ve Firefox’u geride bıraktı. Statcounter’ın verileri, Microsoft Edge’in Mart 2021’den bu yana, Safari’ye kıyasla, yavaşça büyüdüğünü gösteriyor. Google Chrome, kullanıcıların %66’sından fazlası ile en popüler masaüstü tarayıcı olmaya devam ederken, Edge ve Safari %10 pazar payı için mücadele ediyorlardı.

Microsoft Edge Safari

En popüler üç masaüstü tarayıcısının kullanım oranları şu an böyle görünüyor:

– Google Chrome: %66,64

– Microsoft Edge: %10.07

– Safari: %9,61

Microsoft Edge Safari

Microsoft Edge Safari ve Firefox’u geride bıraktı

Windows bilgisayarlarının kullanıcı tabanının Apple’ın Mac’lerinden çok daha büyük olduğunu düşünüyorsanız, Microsoft Edge’in büyüme potansiyelinin büyüklüğünü de tahmin edebilirsiniz. Öte yandan bu daha az Mac sahibinin ana masaüstü tarayıcısı olarak Safari kullandığı anlamına da gelebilir. Diğer bir gösterge de, Apple her zamankinden daha fazla Mac sattığı halde, Safari kullanıcılarının Mart 2021’den Mart 2022’ye düştüğüdür.

Microsoft Edge Safari

Bunun bir nedeni, WWDC 2021 sırasında tanıtılan yeniden tasarlanmış Safari olabilir. Pek çok insan bu yeni görünüme pek de hoş tepkiler vermemişti. Apple, macOS Monterey, iOS 15 ve iPadOS 15’in beta testinin ortasında Safari’nin görünüşünü değiştirmiş ve ardından kullanıcılara yeni seçeneği yalnızca gerçekten istiyorlarsa kullanmalarını önermişti.

Şubat 2022’de Safari’yi neredeyse geride bırakan Firefox ise, Chrome’a mı yoksa Edge’e mi geçiş yaptıkları netlik kazanmasa da aktif kullanıcılarının çoğunu kaybetti. Diğer tarayıcılar, kullanıcıların yaklaşık %2,5’ini, Opera ise toplam masaüstü tarayıcı kullanıcılarının %2,44’ünü oluşturuyor.

Google Pixel Buds Pro, uzamsal ses desteği ile geliyor