Firefox’u Geride Bıraktı!

chrome versus firefox chrome or firefox uusew

Web trafiği istatistiklerine bakıldığında sıralamanın ikinci sırasında yer alan Firefox, popüler web tarayıcıya yenik düştü.

Net Application tarafından açıklanan trafik istatistiklerinde, uzun bir dönem Firefox’un peşinden üçüncü sırada yer alan Google Chrome sonunda ikinci sıraya yükselmeyi başardı.

chrome-versus-firefox-chrome-or-firefox-uusew2

Internet Explorer’ın birinciliği kimseye bırakmadığı istatistiklerde Google Chrome’a ait Mart 2014 ayına ait trafik yüzdesi 17.52 oldu. İkinci sırayı kaybederek üçüncü sıraya gerileyen Mozilla Firefox’un ise oranı yüzde 17.26’ya geriledi.

2013 yılına bakıldığında Firefox yüzde 20 trafik payına sahipken, Google’ın Chrome’u yüzde 16.5’lik bir orana sahipti. 2013 yılının ikinci yarısında daha da gerileyen Chrome, Şubat ayında yüzde 16.8 ile Firefox’un gerisindeydi.

1_8881

Her ne kadar hantal olarak nitelendirilse de Internet Explorer yüzde 57.92’lik dev pay ile Chrome ve Firefox üzerindeki liderliğini koruyor. Web pazarının yüzde 90’ından fazlasını oluşturan Internet Explorer, Chrome ve Firefox’u, Apple Safari, Opera, Konqueror gibi tarayıcılar takip ediyor.

Acaba Internet Explorer’ın hantal olmasına rağmen böylesine yüksek bir orana sahip olmasının nedeni ne?