Spotify metaverse için ilk adımı attı

Spotify, COVID-19 içerik danışmanlığını ekliyor

Birçok şirket zaten bir şekilde metaverse’e girdi ve bugün başka bir büyük isim de bunu yapmaya hazırlanıyor.

Spotify metaverse için ilk adımı attı. Spotify, sanal dünyalara girişiminin Spotify Adası olarak adlandırılacak Roblox etkileşim alanı aracılığıyla geldiğini duyurdu. Bu ortam, kullanıcıların kendi müziklerini yapabileceği, sanal mekanlarda dinlenebileceği ve özel sanal ürünlere erişebileceği bir yer olarak tasarlandı.

Spotify metaverse

Spotify, Roblox adasına markasına uygun bir tasarım verdi: uygulamanın kendisinden yakından tanıdığınız şekiller, renkler ve simgelerle dolu bir sürü yeşil. Üstelik bunların hepsi aynı zamanda oyunun bir parçası olacak. Örneğin, kullanıcılar ücretsiz ürünler için kalp şeklindeki “Beğen” simgelerini toplayabilecek. Spotify, oyun içi sanal ürünlerin sanatçılara hayranlarla bağlantı kurma şansı ve para kazanma yolu vereceğini de söylüyor. Şirket aynı zamanda henüz bir yüzde belirtmemiş olsa da satışların bir kısmının sanatçılara gideceğini açıkladı. Sanatçıların “Gerçekten kim olduklarını yansıtan” bir öğeler koleksiyonu oluşturmak için sanatçılarla  bir işbirliği yapıldığı da açıklamalar arasında yer aldı.

Spotify metaverse için ilk adımı attı

Spotify metaverse

Spotify Adası‘ndaki ana görevler sanatçılarla takılmak, görevleri tamamlamak ve “özel içeriğe” erişmek olacak. Şirket, sanal dünyanın, kullanıcıların yol boyunca bulması için Paskalya yumurtalarıyla doldurulduğunu söylüyor.

Spotify metaverse

Roblox’ta Spotify‘ın 2017’de satın aldığı çevrimiçi kayıt platformu Soundtrap tarafından desteklenen beatmaker istasyonları aracılığıyla kullanıcıların kendi müziğini oluşturması da mümkün olacak.

Spotify, ilk “temalı deneyiminin” birkaç hafta içinde piyasaya çıkacağını söylüyor.

Apple, Google ve Microsoft bir yeniliğe imza attı