Microsoft Edge, iOS ve Android için kullanıma sunuldu

edge

İnternet tarayıcısı denilince herkesin aklına farklı bir isim gelecektir. Fakat kullanıcıların en çok hangi tarayıcıyı tercih ettiklerine dair yapılan araştırmalarda Google Chrome’un açık ara önde olduğunu da biliyoruz. Bu sadece masaüstü kullanıcıları için değil, mobil kullanıcılar için de geçerli. Fakat Chrome kullanmayı pek sevmiyorum diyorsanız artık yeni bir alternatifiniz var. Microsoft Edge!

Microsoft Edge sonunda beta sürecinden çıktı

Chrome, Firefox, Opera gibi tarayıcılar yokken Internet Explorer vardı. Microsoft’un tüm işletim sistemlerinde ön yüklü olarak gelen bu tarayıcı, eklentilerden yoksun ve oldukça ağır bir işleyişe sahipti. Sonrasında Microsoft, Internet Explorer’ın üzerine bir çizik atarak Edge isimli yeni tarayıcısını duyurmuştu. Microsoft Edge, masaüstü PC’lerin arından şimdi de mobil cihazlar için kullanıma sunuldu.

iOS ve Android için eş zamanlı olarak yayınlanan Microsoft Edge, bir süredir beta aşamasındaydı. Microsoft geçtiğimiz gün betayı sonlandırarak Edge’in mobil sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu.

Açıkçası Microsoft Edge, bizlere diğer tarayıcıların sunmadığı yeni bir şey sunmuyor. Fakat az önce de belirttiğimiz gibi, eğer mevcut tarayıcılardan memnun değilseniz, Edge’i bir denemek size birşey kaybettirmeyecektir.

Hali hazırda iOS kullanıcılarının mevcut Safari sürümünden memnun olduklarını zaten biliyoruz. Aynı şekilde Android kullanıcıları da Chrome’dan şikayetçi değiller. Dolayısıyla, Edge’e öyle büyük bir talep olmayacaktır. Zira, Microsoft’un yeni tarayıcısı Windows kullanıcıları tarafından da çok tercih edilmemişti.

Twitter Lite 24 ülkede daha kullanıma giriyor