Google Chrome’u Microsoft Edge de durduramadı

Google Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları konuya göre gruplandıracak

Google Chrome, bugün artık her 10 bilgisayardan altısında kullanılıyor. Microsoft Edge’in çıkışı da Chrome’un pazar payını düşüremedi.

Söz konusu internet tarayıcıları olduğunda uzun süredir Google’ın mutlak bir üstünlüğü var. Google’ın popüler internet tarayıcısı Chrome, uzun yıllardır en çok kullanılan internet tarayıcısı olarak liderliğini koruyor. Oysa Microsoft’un elinde bu konuda çok büyük bir avantaj var. Çünkü tüm Windows bilgisayarlar Microsoft’un internet tarayıcısı önyüklü halde geliyor. Bu avantaj bir zamanlar Internet Explorer’u zirvede tutmaya yetiyordu. Ama yıllar önce rüzgar tersine döndü ve Google Chrome, Internet Explorer’ı adeta tarihe gömdü. Microsoft da çareyi Internet Explorer’ı emekli edip yerine Chrome’a daha çok benzeyen Microsoft Edge’i koymakta buldu. Ancak hem tasarım hem de işleyiş olarak Chrome’dan çok farklı olmadığı halde kullanıcılar Edge’i kullanmak yerine Chrome’a geçmeye devam ediyor.

Yayınlanan son pazar araştırma rakamlarına göre bugün her 10 bilgisayardan altısında Google Chrome kullanılıyor.

Microsoft Edge yakında ücretsiz bir yerleşik VPN içerecek

StatCounter tarafından yayınlanan verilere rağmen Microsoft’un Edge’i öne çıkarmak için harcadığı tüm efora rağmen Google Chrome hala açık ara lider konumda. İnternet tarayıcıları alanında Chrome’un pazar payı yüzde 66.14.

Microsoft Edge’in pazar payı ise yüzde 10.86. Microsoft Edge, Chrome’un hala çok arkasında ama en azından bilgisayarlarda en çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı olmayı başardı.

Üçüncü sıra içinse sıkı bir rekabet var. Üçüncü sırada Apple’ın internet tarayıcısı Safari var. Safari’nin pazar payı yüzde 8.97. Onu yüzde 8.07 ile Mozilla Firefox takip ediyor. Bu iki tarayıcı üçüncülük için sıkı bir yarış içine girmiş durumda. Özellikle VPN özelliğiyle dikkat çeken Opera’nın pazar payı ise yüzde 3.07.

Meta yönetiminde kritik ayrılık