Microsoft Copilot AI resmi olarak Windows 10’a geliyor

Microsoft önemli bir ek özellik alıyor

Microsoft’un yapay zeka hedeflerinde hareketlenme var. İşte tüm detaylar.

Bugün şirket, Copilot AI’yi Windows 10’a getirdiğini doğruladı. İlk başta, Copilot gelecek Sürüm Önizleme güncellemesinde Windows Insider kullanıcılarına sunulacak. Özellik geldikten sonra, AI sorularını sormak, Windows özelliklerini yönetmek veya belgelerle etkileşimde bulunmak için kullanabileceğiniz tanıdık Copilot arayüzünü göreceksiniz. Microsoft, Copilot penceresinin masaüstü içeriğiyle çakışmayacağını veya açık pencereleri engellemeyeceğini söylüyor. Bunların hepsi tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Windows Central’ın Windows 10’un bu ayın başlarında Copilot’u alacağını bildirmiş olması. Bu hareket pek de şaşırtıcı değil. Windows 11, Microsoft’un en yeni işletim sistemi olmasına rağmen GlobalStats’a göre Windows kurulumlarının yalnızca yüzde 26’sını oluşturuyor. Bu arada Windows 10 hala Windows pazarının yüzde 69’unu elinde tutuyor.

Microsoft Copilot AI resmi olarak Windows 10'a geliyor

Microsoft, 2020 yılında Windows 10’un 1 milyar cihaza ulaştığını açıklamıştı ve hala bu rakamın üzerinde görünüyor. Windows Central’ın raporları, Windows 11’in 400 milyon cihazda bulunduğunu gösteriyor. Şirket, Copilot’un yapay zekasını 2023’te 1,4 milyar cihaza çıkardığını açıklayabilseydi, bu yıl aşırı hızlanan yapay zeka heyecanı buna değmiş olacaktı.

Windows 10’un Copilot’u önümüzdeki birkaç ay içinde Kuzey Amerika’nın yanı sıra Asya ve Güney Amerika’nın bazı bölgelerinde önizlenecek. Microsoft, güncelleme için sıraya girmek isteyen Windows Insider’lara bugünün Kasım önizleme güncellemesini yüklemeyi öneriyor. Ayrıca Windows Update’te “En son güncelleştirmeleri kullanılabilir oldukları anda alın” özelliğini etkinleştirmeleri gerekecek.

Google Fotoğraflar, yapay zeka destekli yeni özelliklerini sundu