Google Fotoğraflar, yapay zeka destekli yeni özelliklerini sundu

Google Bard Advanced Yolda, Ancak Ücretsiz Olmayacak

Google Fotoğraflar, yapay zeka destekli kitaplık temizleme özelliklerini sundu. İşte tüm detaylar.

Şirket bir blog yazısında, bugün Google Fotoğraflar’a sunulan bir dizi özelliğin fotoğraf kitaplığınızı düzenlemeyi çok daha kolay hale getireceğini duyurdu. Google Fotoğraflar artık hızlı bir şekilde art arda çektiğiniz benzer fotoğrafları otomatik olarak tanımlayacak ve bunları tek bir “yığın” halinde gruplandıracak. Kitaplığınızı temizlemek için çok kullanışlı bir özellik haline gelebilir. Hizmet, anı en iyi temsil eden en iyi seçimi öne çıkaracak, ancak siz de istediğiniz görseli manuel olarak seçebilirsiniz. Kitaplığınızda birden fazla gün batımının olmasını tercih ediyorsanız bu özelliği kapatabilirsiniz.

Google, cinsiyet ayrımcılığı yüGoogle, 26 milyar dolar ödemek zorunda kaldı!zünden 1 milyon dolar ceza ödeyecek

Fotoğraflar aynı zamanda kimliklerinizi, makbuzlarınızı ve biletlerinizi farklı albümlere ayırarak resimlerinizi otomatik olarak düzenleyecek. Foto’nun resimlerinizdekileri tanımada ne kadar iyi olduğu göz önüne alındığında, yıllar önce gelmesi gereken bir özellikti ancak yapay zekanın gelişmesi zaman aldı. Özellik ile artık bir etkinliği doğrudan ekran görüntüsünden veya bilet fotoğrafından da takviminize ekleyebilirsiniz ki bu gerçekten yararlı görünüyor.

Google, tüm bu özelliklerin yapay zeka tarafından desteklendiğini söylüyor. Bu, şirketin son zamanlarda genel olarak tüm ürünlerine soktuğu bir şey. Hali hazırda Fotoğraflar her zaman yapay zeka tarafından destekleniyordu ve şimdi çok daha fazla özellik eklenmeye devam edecek. Bu nedenle yapay zeka daha fazla yer alacak denebilir.

Samsung Galaxy S24’te yeni bir Instagram özelliği bulunacak