Microsoft Oyuncular İçin Xbox Sohbet Robotunu Test Ediyor

Yeni bir rapora göre Microsoft, Xbox kullanıcılarının sorunlarını çözmek için sohbet robotu geliştiriyor.

Microsoft, OpenAI ile yakın ortaklığı ve Windows 11’de kullanıma sunduğu Copilot ile yapay zeka uygulamalarına yabancı değil. Hatta oldukça yakın bir isim. The Verge’ün haberine göre şirket şimdi de gözünü oyun bölümüne dikti. Yazılım devinin Xbox AI chat botu üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu sohbet robotu müşterilerin sorularını cevaplayacak, hizmetlerle ilgili problemleri çözmeye çalışacak ve para iadesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Xbox’ın üst düzey isimlerinden biri olan Haiyan Zhang, The Verge’e yaptığı açıklamada Xbox sohbet robotunun varlığını doğruladı. Zhang, “Evet, Xbox sanal destek aracını test ediyoruz. Hem ses hem de metin yoluyla girdileri destekliyor. Geliştirilen prototip, Xbox Destek sayfalarından bilgi alarak oyunculara daha kolay ve hızlı şekilde yardımcı olabiliyor” dedi.

microsoft

Chat botları müşteri hizmetlerinde kullanmak yeni bir şey değil. Ancak LLM’yi (Large Language Model/Büyük Dil Modeli) entegre etmek, Microsoft’un yapay zekayı tüm ürün ve hizmetlerine yaymasına yardımcı olabilir. Oyun geliştirmek de bir istisna değil. Microsoft’un geliştirici ve platform araç setlerinde de yapay zekadan yararlanmak istediği söyleniyor.

Yakın gelecekte Xbox AI oyunculara yardımcı olurken, Xbox’ın bir sonraki modelinde belki de yapay zekanın geliştirmesinde yer aldığı Halo, Gears of War veya Forza serisinin yeni oyununu oynayabiliriz. Xbox AI için herhangi bir çıkış tarihi belli değil, fakat yakında çıkabilir. Copilot, 2023 Mayıs’ta duyuruldu ve 2024 Ocak ayında Windows 11’li cihazlar için zorunlu hale geldi. Copilot kısa sürede çıktı, aynı durum Xbox sohbet robotu için de geçerli olabilir.

iPhone SE 4 Sızıntısı Tasarımın Nasıl Olduğunu Ortaya Çıkardı