Microsoft, ChatGPT’yi ‘yakında’ bulut tabanlı hizmetine ekleyecek

ChatGPT yüzünden tutuklandı

Microsoft, ChatGPT de dahil olmak üzere OpenAI teknolojilerine daha fazla kişiye veya en azından daha fazla müşteriye erişim sağlıyor. İşte tüm detaylar.

Teknoloji devi, Kasım 2021’de kullanıma sunulduğunda sınırlı sayıda kurumsal müşteriye erişim sağladıktan sonra Azure OpenAI Hizmetini artık genel kullanıma sunduğunu duyurdu. Bloomberg’in belirttiği gibi, hizmete erişimi olan müşteriler çeşitli OpenAI araçlarını kullanabilir. Dall-E yapay zeka sanat üreteci ve GPT-3.5 dil sistemi dahil olmak üzere kendi bulut uygulamaları olacak. Microsoft, “GPT-3.5’in ince ayarlı bir sürümü” olarak tanımladığı ChatGPT’ye erişimi de “yakında” hizmete eklediğini söylüyor.

Microsoft, ChatGPT'yi 'yakında' bulut tabanlı hizmetine ekleyecek

Teknoloji devi, 2019’da Elon Musk tarafından kurulan girişime 1 milyar dolar yatırım yaptığından beri OpenAI ile ilişkilendiriliyor. Bu duyuru, Microsoft’un şirkete 10 milyar dolar daha yatırım yapmak için görüşmelerde bulunduğuna dair raporların yayınlanmasından kısa bir süre sonra geldi. Microsoft’un AI platformları başkanı Eric Boyd daha önce The Financial Times’a bir röportajda “Bu [AI] modelleri, insanların bilgisayarlarla etkileşim biçimini değiştirecek” dedi.

OpenAI bir süredir ortalıkta dolaşırken, yakın zamanda ChatGPT’nin çıkışının ardından ilgi odağı haline geldi. Program, makine tarafından oluşturulan yanıtlar olarak hemen tanınmayan uzun, tutarlı yanıtlar verme yeteneğine sahip. Kopya çekmek için kullanılabileceğine dair endişelerini dile getiren eğitimcileri alarma geçirecek kadar iyiydi. Bu ayın başlarında, New York City devlet okulları ChatGPT’yi okul cihazlarında ve WiFi ağlarında yasakladı.

YouTube yeni reklam destekli akış hizmeti için çalışmalarına devam ediyor