Microsoft Akıllı Saat İçin Çalışmalara Başlandı

Microsoft Akıllı Saat İçin Çalışmalara Başlandı

Microsoft akıllı saat için patent başvurusunda bulunulması, firmanın kendi akıllı saatini yakında gün yüzüne çıkaracağı yönündeki söylentileri güçlendirdi.

Microsoft‘un son dönemde hızla yükselişe geçen giyilebilir teknolojiler alanına yönelmeyi planladığı ve bu alandaki ilk girişimi olan akıllı saatini çok yakında gün yüzüne çıkarmaya hazırlandığı, uzun süredir teknoloji dünyasında konuşuluyordu. Microsft akıllı saat hakkında bugüne kadar çıkan haberler söylentilerden ibaret olsa da, Microsoft‘un yeni bir akıllı saat için patent başvurusunda bulunması, cihazın varlığını doğrulamış oldu.

Microsoft_Akıllı_Saat

CNN tarafından yayınlanan yeni bir habere göre teknoloji devi Microsoft, yeni akıllı saatinin patentini almak için Birleşik Devletler Patent Bürosu’na resmi olarak başvuruda bulundu. Henüz bugün ortaya çıkan bu yeni patent için Ekim 2012’de başvurulmuş olması, Microsoft’un akıllı saatinin yapım aşamasında ileri safhalarda olabileceğini gösteriyor.

Microsoft akıllı saat hakkında pek az detay biliniyor olsa da, patent başvurusunda yer alan özet sayesinde cihaz hakkında bazı özellikler ortaya çıkmış oldu. İstendiği zaman kordonlarından ayrılabilecek olan Microsoft saatin, temelde bir fitness takip cihazı olarak sunulsa da müzik dinleme, arama yapma ve mesaj gönderme gibi etkileyici özellikleri de barındırması bekleniyor. Akıllı saat pazarında hali hazırda yer alan Samsung ve Sony’nin yanı sıra, kendi ürünlerini geliştiren Apple ve Google gibi devlere karşı da mücadele etmesi gereken Microsoft’un başarı olabilmek için oldukça etkileyici bir cihaz geliştirmesi gerekiyor.

Xbox One E3 2014′e Hazır Görünüyor