Microsoft Akıllı Gözlük Planlarından Vazgeçti

Microsoft Akıllı Gözlük Planlarından Vazgeçti

Akıllı gözlük alanındaki ilk önemli ürün olan Google Glass’a rakip olması beklenen Microsoft akıllı gözlük projesinin şimdilik rafa kaldırıldığı söyleniyor.

Son dönemde hızla yükselen giyilebilir cihazlar alanına giriş yapabilmek için birçok yeni proje üzerinde çalışmakta olan teknoloji devi Microsoft‘un önümüzdeki aylarda resmi olarak tanıtacağı akıllı saatiyle bu alana girmesi ve bunu Google Glass benzeri akıllı gözlüğüyle takip edeceği konuşuluyordu. Şu ana kadar akıllı saat ve akıllı bileklikler alanına birçok önemli firma yöneldiği halde, Google dışında akıllı gözlük alanına yönelen önemli bir firma bulunmadığı için Microsoft akıllı gözlük Google Glass’a doğrudan rakip olacaktı.

Google_Glass_DG

Ancak Microsoft akıllı gözlük hakkında ortaya çıkan yeni haberler gösteriyor ki, önümüzdeki aylarda genel kullanıcı kitlesine sunulması beklenen Google Glass, akıllı gözlük alanındaki tek önemli ürün olmaya bir süre daha devam edebilecek. Microsoft’un akıllı gözlük projesini neden rafa kaldırdığı tam olarak bilinmiyor olsa da, akıllı gözlük teknoloji ve Kinect yazılımı arasındaki uyuşmazlığın bu kararda etkili olduğu iddia ediliyor. Giyilebilir cihazlar alanına yönelme konusunda kararlı görünen Microsoft, akıllı gözlük projesini rafa kaldırmış olsa da tam olarak iptal etmiş değil ve önümüzdeki dönemde projeye geri dönmesi bekleniyor.

LG Bu Çeyrekte 15 Milyon Telefon Satmayı Amaçlıyor