Sony Akıllı Gözlük Mart’ta Piyasaya Sürülecek

Sony Akıllı Gözlük Martta Piyasaya Sürülecek

İlk olarak CES 2014 kapsamında görücüye çıkarılan ve SmartEyeglass adını taşıyan Sony akıllı gözlük, Mart ayında yazılım geliştiricilerine sunulacak.

Giyilebilir cihazlar son dönemdeki yükselişini devam ettirirken teknoloji dünyasının odağında akıllı saatler yer almış olsa da, piyasadaki akıllı gözlük sayısı da yavaş yavaş artacak gibi görünüyor. İnternet devi Google’ın geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü Google Glass ile teknoloji dünyasının gündemine gelen akıllı gözlükler, Samsung ve Lenovo’nun ardından şimdi de Sony‘nin ilgisini çekmeyi başardı.

Sony_akıllı_gözlük

Şu ana kadar piyasaya sürdüğü akıllı saat modelleriyle giyilebilir cihazlar alanına giriş yapan Japon teknoloji devi Sony akıllı gözlüğünü önümüzdeki aylarda piyasaya süreceğini açıkladı. SmartEyeglass adını verdiği Google Glass alternatifini bu yılın başında düzenlenen CES 2014 kapsamında duyuran Sony, bu ürünün geliştiricilere özel versiyonunun Mart ayında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Çeşitli sensörler ve 3 megapiksel kamera barındıran SmartEyeglass şimdilik tasarım olarak pek ilgi çekici görünmese de, çıkış tarihine kadar bazı değişikliklerin yapılması bekleniyor.

Galaxy Note 4 Yarın Ön Siparişe Sunuluyor