Microsoft, Google Glass Benzeri Bir Cihaz Üzerinde Çalışıyor

microsoft glass

Microsoft’un Nokia’ı satın almasıyla birlikte Windows Phone’lu akıllı telefon pazarında büyük bir atak yapması bekleniyordu. Lumia 1020’nin ardından Nokia Lumia 1520 modeli ile büyük ekranlı bir akıllı telefonunu da kullanıcıların beğenisine sundu.

Bu tarz cihazlar üzerine yoğunlaşan Microsoft tabii ki hali hazırda kullanılmaya başlayan farklı türde cihazların da takipçisi. Tıpkı Google Glass da olduğu gibi. Firma şu sıralar akıllı bir gözülk üzerine çalışıyor. Eğer bu çalışamalar başarıyla gerçekleştirilirse önümüzdeki yıl içerisinde Microsoft akıllı bir gözlük çıkarabilecek. BU yeni cihaz akıllı telefon Tablet PC bilgisayarlarla senkronize olarak kullanıcının istediği bilgileri küçük ekranı üzerinden aktarabilecek. microsoft-glass

Wall Street Journal’ın ismini vermediği kaynaktan aldığı bilgiye göre bir prototipin varlığı söz konusu ve aktif olarak test edilmekte. Bu cihazın ne zaman gün ışığına çıkartılacağı ise belli değil. Ürünün özellikleri ve fiyatı konusunda da henüz bir bilgi yok. Bakalım Microsoft bu yeni cihazını ne zaman tanıtacak.