Samsung Akıllı Gözlük Yapım Aşamasında

Samsung Akıllı Gözlük Yapım Aşamasında

Şimdilik Samsung Gear Glass adıyla anılan Samsung akıllı gözlük, Eylül ayında Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2014 kapsamında görücüye çıkabilir.

İnternet devi Google, yıllar boyunca birçok önemli ürünü piyasaya sürmeyi başardı ama bugüne kadar hazırladığı en sansasyonel ürünü Google Glass oldu. Son dönemde hızla yükselişe geçen giyilebilir teknolojiler sektörünün henüz işlenmemiş bir alanına Google Glass ile öncülük eden firma, şu ana kadar bu alanda rakipsiz görünüyordu. Ancak çok yakında resmi olarak tanıtılması beklenen Samsung akıllı gözlük, Google Glass’ın karşılaşması gereken ilk ciddi rakibi olabilir.

Samsung_Gear_Glass

Akıllı saatler ve akıllı bileklikler gibi giyilebilir cihazlar şu ana kadar birçok teknoloji devinin ilgisini çekmeyi başarmış olsa da, akıllı gözlükler henüz aynı etkiyi yaratabilmiş değil. Bu alandaki en önemli girişim olan Google Glass‘ın henüz genel kullanıcı kitlesine sunulmamış olması bu alandaki berirsizliği korunmasına neden oldu ve dolayısıyla diğer firmaların bu alana yönelmesini yavaşlattı. Ancak Samsung‘un kendi akıllı gözlüğü üzerinde çalıştığına dair haberler bir süre önce gelmeyi başladı ve bu çalışmalar çok yakında sonuç verecek gibi görünüyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘a yakınlığıyla bilinen kaynaklardan gelen söylentilere göre, şimdilik Samsung Gear Glass adıyla anılan Samsung akıllı gözlük çok yakında gün yüzüne çıkacak. Samsung Gear Glass‘ın resmi olarak tanıtılacağı etkinliğin ise 5 – 10 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2014 olması bekleniyor.

iPhone 4′ün Yerini iPhone 5C Alacak