Microsoft, 7 Senedir İlk Kez Çıta Yükseltti!

SW Special Edition Windows10

Microsoft, işletim sistemi için gerekli donanımlar listesini, 7 yıldır değiştirmemiş ve Windows 7 ve Windows 8.1 için gereken donanımları sabit tutmuştu. Ne var ki Amerikalı teknoloji devi artık çıtayı, tepeye taşımayı hedefliyor.

28 Temmuz 2016 tarihinde, Windows 10’nun piyasaya sürülüşünün yıldönümünü kutlayacağız. Elbette bu tarihin hatırına, Microsoft cazip kampanyalar ve indirimler sunacak. Lakin, alışverişe gittiğinizde ufak çaplı bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.

Bilindiği üzere Microsoft, 32 bitlik Windows 10 için 1 GB belleği yeterli görüyordu. Masaüstü bilgisayar kullanıcıları için bu elbette, karşılanması çok kolay bir değer. Lakin W10, masaüstü bilgisayarlardan çok tabletlere, all-in-one cihazlara ve netbook’lara hitap ediyor. Özellikle tabletler göz önüne alındığında 1 GB’lık RAM makul gözüküyor.

Microsoft

Bununla birlikte Microsoft, yaklaşık 7 yıldır yapmadığı bir şeyi gerçekleştirdi ve yeni ufuklara yelken açtı. Amerikalı teknoloji devi, artık W10 için en az 2 GB RAM’i tavsiye ediyor. Evet bu çok küçük bir değişiklik gibi gözükebilir ama 7 yılda bir kez gerçekleşince, haber olması son derece doğal.

Amerikalı teknoloji devi; işlemci ve diğer donanımlarda herhangi bir yükseltme yapma gereğini hissetmemiş.

Şunu da belirtmek istiyoruz; 1 GB’lık tabletlere veya benzeri cihazlara sahip olanlar fazla endişelenmesin. W10, muhtemelen akıllı cihazınızda, sorunsuz çalışacaktır. Yine de şirketin önerisine kulak asmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Zira gelecekte yayınlanacak bazı yazılımlar, bu RAM miktarına göre optimize edilecek.

X-Men Apocalypse’den Flaş Başlangıç!