Windows 10 Rekor Kırdı; Xbox One Desteği de Sundu!

Xbox One Elite Controller dayanmıyor

Microsoft, Windows işletim sisteminin son sürümü Windows 10 hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, işletim sisteminin başarılarına da dikkat çekti.

Dün akşam saatlerinde düzenlenen Microsoft konferansı, modern işletim sistemi ile ilgili en parlak detayları ortaya çıkardı. Amerikalı yazılım devi, yeni nesil işletim sisteminin 270 milyonu aşkın kullanıcı tarafından tercih edildiğini açıkladı. Bu rakam Ocak ayında 200 milyon dolar civarındaydı.

Microsoft üst düzey yöneticisi Terry Myerson, yeni nesil işletim sistemi hakkındaki diğer ilginç bilgileri de paylaştı. Terry Myerson’nın ifadesine göre, 270 milyon kullanıcı, şimdiden, Windows 10 işletim sistemiyle 75 milyar saat (Evet sayıyla ve yazıyla yetmiş beş  milyar saat) geçirdiğini iddia etti.

 

 

Xbox one

 

Microsoft, Windows 10’un kullanıcılar tarafından en kısa sürede kabullenilen OS olduğunu da vurguladı. Buna inanmakta biraz zorluk çekiyoruz zira Windows 7 ve Windows 8.1, çok daha fazla sayıda kullanıcı tarafından benimsendi.

 

 

Şimdi konsol kullanıcıları için müjdeli bir habere geçiyoruz. Windows 10, yakında satışa sunulacak pek çok Xbox One oyununa ev sahipliği yapacak. Her ne kadar, oyunların tam sürümleri, güncel işletim sistemleri için uyarlanmasa da, giriş ve demo bölümleri, PC kullanıcıları ile buluşacak.

Xbox departmanı patronu da, bu dedikoduları destekleyerek Windows 10 ve Xbox One arasındaki işbirliğini doğruladı. Lakin  Phil Spencer, Microsoft Xbox One’ın, sadece Windows’a bel bağlamayacağını vurgulamaktan çekinmedi ve konsol dünyasının, Xbox çevresinde gelişeceğini iddia etti.