Microsoft, Ölümcül Hataları Düzeltti!

windows

Dün yayınladığımız haberde, Vista’dan itibaren istisnasız tüm Microsoft işletim sistemlerinde yer alan hatayı, sizlere duyurmuştuk. Amerikalı yazılım şirketi, yaptığı güncelleme ile pek çok sorunun üstesinden gelmiş gibi gözüküyor.

Microsoft, Internet Explorer, Edge, Office, Windows ve .NET Framework’da 47 kritik hatayı düzelten güncellemeyi sabah saatleri itibariyle yayınladı.

Söz konusu yamalardan 11’i doğrudan güvenlik açıklarını, 10’u Windows ürünlerini ve kalanı, Adobe Flash Player için Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows RT 8.1, Windows Server 2012 R2 ve Windows 10 düzeltmelerini barındırıyor.

Windows

Elbette en kritik düzeltme, daha önce de değindiğimiz, bilgisayarınızın uzaktan kontrolüne olanak tanıyan Middle-Man saldırıları için geliştirilmiş. Middle-Man saldırılarından biraz bahsedelim: Ağ ortamında bir bilgisayarın internete göndereceği ya da internetten alacağı herhangi bir bilgi bilgisayardan çıktıktan sonra ağ dediğimiz bir çok verinin aynı anda dolaştığı paylaşımda yerini bulmaya çalışır. Gönderiler şifreli değilse, bilgisayarınızın güvenliği ne düzeyde olursa olsun veya hangi anti-virüs programınca korunursa korunsun, korsanların eline geçebilir. Dolandırıcılar bu an için fırsat kollar. Bazı durumlarda ikinci aşamada şifrelenen veriler bile kuşatma altındadır.

Windows Vista’dan itibaren tüm güncel sürümler, bu tür bir saldırıyla kontrol edilme riski altındaydı. Bununla birlikte güvenlik şirketleri ve Microsoft’un ortak çalışmasıyla sorunun üstesinden gelinmiş gibi gözüküyor.

Yamanın kapsamı altında Windows’un Secure Boot özelliğini kapatıp, dolandırıcılar için kapıyı açan bir hata da giderilmiş oldu. Tavsiyemiz, en kısa süre için yamayı bilgisayarınıza kurmanız yönünde olacak.

Tüm Windows’larda Ölümcül Sorun!