Ücretsiz Windows 10 Güncellemesi Nihayet Bitti!

windows 10

Haber başlığını okuduğunuzda, bu ifadeler size olumsuz bir haber gibi gelebilir ancak Microsoft’un ısrarlı talepleri sona erdi. Artık Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları, dilerlerse Windows 10’u edinebilir.

Bilişim dünyasındaki komplo teorisyenlerine göre, Microsoft, istenen talebi elde edemediği Windows 10’un ücretsiz güncelleme fırsat(!) tarihini uzatacaktı. Neyse ki bu gerçekleşmedi ve W10 ücretsiz güncelleme kampanyası dün sabah saatlerinde son buldu.

windows 10

Microsoft sözcüsü, resmi hesabından yaptığı açıklamada “Kampanyayı, W10’un geliştirilmesinin yıl dönümü 2 Ağustos 2016’ya kadar uzatacağımız iddia ediliyordu. Lakin biz, sözümüzü tuttuk.” ifadelerini kullandı.

Haberimizin yanlış anlaşılmalara mahal olmasını istemeyiz. Windows 10 gerçekten kaliteli ve stabil bir işletim sistemi. Ancak Amerikalı teknoloji devi, malware benzeri pop-up ekranlarıyla o kadar sık karşımıza çıktı ki, pek çok tüketici bundan bıkıp usandı. Bazı komple teorisyenlerine göre; W10 işletim sisteminin istenen başarıyı elde edememesinin ardında (W10, 350 milyon kişi tarafından kullanılıyor, istenen başarı ise en az 500 milyon sınırını geçmekti) baskıcı politikaları görüyor. Bu durumda, Microsoft PR (Halkla İlişkiler) organizasyonun kendisine bazı sorular sorması gerektiğini düşünüyorum.

Peki, Microsoft reklam çalışmalarından vazgeçecek mi? Elbette hayır. Ne de olsa her Windows 10 yükseltmesi, Amerikalı şirket için yüzlerce dolarlık ek kaynak anlamına gelecek. Umarız ki, global firma, hatalarından ders çıkarmıştır.

Japonya’nın Son Robotu Alter, Her Açıdan Özgün!