Michael Saylor Bitcoin yüzünden koltuğundan oldu

bitay değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

Bitcoin kurban almaya devam ediyor. Kripto para dünyasının en büyük destekçilerinden olan Michael Saylor, bu güvenin bedelini CEO koltuğuyla ödedi.

Michael Saylor Bitcoin yüzünden koltuğundan oldu. Kripto para dünyası oldukça ilginç bir döngü yaşamamızı sağlıyor. Nasıl ki geçtiğimiz yıla kadar insanların kripto paralar sayesinde nasıl zengin olduklarını, nasıl birkaç ayda parasını ona yüze katladıklarını duyuyorduysak, şimdi de insanların kripto para borsasında nasıl büyük paralar batırdığını, evlerin arabaların nasıl kaybedildiğini dinliyoruz. Ancak bu problemlerin yalnızca vatandaş düzeyinde yaşandığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Michael Saylor Bitcoin

Michael Saylor, 1989 yılından bu yana MicroStrategy isimli şirketin başında olan ünlü bir CEO. Saylor’u diğer CEO’lardan ayıdan en önemli yönüyse, bugüne kadar kripto paraların kurumsal dünyada yer bulabilmesi için sayısız çalışmaya imza atmış olması. Bu desteğini bizzat şirket kasasındaki 129.699 adet Bitcoin ile de gösteren ünlü CEO, bir süredir yaptığı BTC yatırımları yüzünden eleştirilere maruz kalıyordu.

Michael Saylor Bitcoin

Michael Saylor Bitcoin yüzünden koltuğundan oldu

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan son mali durum tablolarına göre, elinde bulundurduğu BTC’lerin ortalamasını 30.000 dolara kadar düşüren şirket, bu seviyelerde bile 914 milyon dolarlık zarardan kurtulabilmiş değil. Tabi neredeyse 1 milyar dolara ulaşan bu zarar açıklaması sonrası eleştirilerin dozu artınca, Saylor’da çareyi 33 yıllık görevini şirket başkanına devrederek CEO’luktan ayrılmakta buldu.

Michael Saylor Bitcoin

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Michael Saylor, kripto para piyasasının destekçisi olmaya devam edeceğini ancak artık şirketteki görevinin yönetim kurulu başkanı sıfatıyla sınırlı olacağını duyurdu.

iPhone 14 Pro yeni özelliği ile gündemde