Meteoroloji sıcaklık uyarısında bulundu: “Sıcak çok sıcak daha da sıcak olacak”

iklim değişikliği intihara

Meteoroloji sıcaklık uyarısında bulundu. Özellikle bu Ağustos ayı korkunç geçmişti. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de hava durumu konusunda otorite olarak kabul edilen Meteoroloji sıcaklık uyarısında bulundu. Açıklamalar yüreğimize su serpecek cinsten değildi. Emre Altuğ parçalarında geçen “sıcak çok sıcak daha da sıcak olacak” nakaratı muhtemelen önümüzdeki yıllarda sürekli olarak söylenecek. Fazlasıyla korkunç bir kuraklık bizi bekliyor

Belini bir türlü doğrultamayan yeryüzü bunu bazı tepkiler göstererek ortaya koyuyor. Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre 2021 yılı son 5 yılın en sıcak yılıydı. Ayrıca son 50 yıl değerlendirildiğinde en sıcak 6’ncı Ağustos yaşandı. Akdeniz ve Ege gibi bölgelerde yeni ekstrem sıcaklıklar oluşmuştu

Meteoroloji sıcaklık uyarısında bulunmaya devam edecek

Yapılan değerlendirmelere bakıldığında özellikle Ağustos aylarının düzenli olarak bu şekilde sıcak geçeceği söyleniyor. Uzun yıllardır 24,5 derece olarak kayıtlara geçen Ağustos ayı sıcaklık ortalaması 1,5 derece artış gösterdi. Bu küçük görünse bile orman yangınları için yeterli.

Meteoroloji sıcaklık uyarısında

Ağustos ayında Sivas Kangal en düşük sıcaklığı yaşadı. Şırnak Cizre ise 47,5 derece ile adeta cehennemi gördü. Ağustos ayları 2006, 2008, 2014 ve 2016 yıllarında son derece sıcak geçmişti. Önümüzdeki yıllarda da çok sert kulaklıklar ile karşı karşıya kalabiliriz. Bilim insanları bu konuda kesin dille uyarıda bulunuyor.

Türkiye’de sıcaklık korkunç seviyelere ulaştı: İşte ürkütücü rakamlar

Meteoroloji sıcaklık uyarısında ısrarcı. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde neredeyse her yıl orman yangınları olacak gibi görünüyor. Bu tür ekstrem sıcaklıklar nedeniyle doğal felaketler bizleri bekliyor. Özellikle kuraklık ve orman yangınları en fazla karşılaşacağımız doğal felaketler arasında yer alıyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.