Aşırı sıcaklar küresel ısınmanın ön uyarısı: Korkunç sıcaklar geliyor

iklim değişikliği intihara

Türkiye’de özellikle son dönemlerde korkunç bir seviyeye ulaşan aşırı sıcaklar küresel ısınmanın ön uyarısı olarak görülüyor. Meteoroloji de bu konuda önemli uyarılarda bulundu. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Türkiye’nin bugünlerde göreceği sıcaklıkları paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü korku yarattı. Hava sıcaklığı tahminlerine bakıldığında seviyenin tahmin edilenden çok daha yukarıda olduğu görülüyor. Özellikle son dönemlerde bu sıcaklıklar tahammül etmesi zor seviyelere ulaşmıştı. Şimdi ise önümüzdeki günlerde bunun daha fazla artacağı ifade ediliyor.

Vatandaşlar için büyük bir problem haline gelen bu sıcaklar sağlık sorunları yaratabiliyor. Özellikle kalp ve tansiyon hastaları bu noktada çok daha riskli konumda yer alıyor. Ayrıca yaşlı bireylerin aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetme ihtimali bile ortaya çıkıyor.

Aşırı sıcaklar küresel ısınmanın ön felaketi

Minimum ve maksimum sıcaklık tahminleri yapan Meteoroloji önemli uyarılarda bulundu. Önümüzdeki 5 gün tahmin edilenden çok daha sert sıcaklarla geçecek. 14 Temmuz ile 18 Temmuz arasında maksimum ve minimum sıcaklığa bakıldığında her şey daha fazla netleşiyor.

aşırı sıcaklar küresel ısınmanın

Maksimum sıcaklıklara bakıldığında 28 ile 32 derece arasında kalan yerlerin genellikle Kuzey ve iç kesimler olduğu görülüyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise en şanssız iller arasında yer alıyor. Burada en düşük sıcaklık bile 36 dereceyi buluyor. Mardin çevresinde sıcaklıklar 44 derece düzeyine ulaşıyor. Tüm bunların küresel ısınmanın bir ön felaketi olduğu düşünülüyor.

Sıcaklık rekoru kırılacak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı

Kıyı bölgelerinde ise yine aşırı sıcakların etkisi görülecek. Ayrıca nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın ciddi oranda artacağını söyleyebiliriz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu verileri uyarı olarak paylaştı. Umuyoruz ki yaz aylarını hiçbir sağlık problemi yaşamadan atlatabilirsiniz.