Sıcak hava dalgaları sizi bunaltıyorsa sıkı durun: Bunlar iyi günlerimiz!

Sıcak hava dalgaları

Sıcak hava dalgaları hepimizi canından bezdirmeye başladı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre, bunlar daha iyi günlerimiz! Hadi gelin sıcak havalarla ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Sıcak hava dalgaları her ne kadar daha fazla turistin Türkiye gibi ülkelerdeki sahillere akın etmesini sağlasa bile, yine de etkileri tahmin edilenden daha korkunç. Küresel ısınma ile birlikte çok ciddi yükseliş kaydeden sıcak havalar, artık dalga dalga yayılıyor. Kümülatif sıcaklık gibi ilginç bir kavramın hayatımıza girdiği bilim insanları tarafından açıklandı. Dalga dalga yayılan sıcaklıklar kümülatif ısı türünü oluşturuyor.

Sıcaklık dalgaları giderek yoğunlaşıyor

1950’lerden bu yana dünyanın neredeyse her yerinde sıcaklık dalgaları çok ciddi bir artış gösterdi. 70 yıl içerisinde genel olarak 10 derece gibi bir artışın olduğunu söylemek mümkün. Elbette sıcaklık artışları her yıl farklı oranlarda meydana geliyor. Avustralya’nın en kötü sıcak hava dalgasında, 80 joule boyutunda kümülatif ısı yaşandığı söylendi.

Sıcak hava dalgaları

Sibirya’da hava sıcaklıklarının 34 dereceye kadar çıkması bundan kaynaklanıyor. On yılda yaklaşık 1 ila 4,5 derece arasında gelişme yakalayan yüksek ısı oranı büyük korku yaşatıyor. Orta Doğu ile Afrika ve Güney Amerika’nın bazı bölgelerinde 10 santigrat derece gibi yıllık artışlar konunun ne kadar ciddi olduğunu daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

Sıcaklık rekoru kırılacak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı

Konu hakkında konuşan Dr. Perkins Kirkpatrick, küresel ısınmanın kesin olarak hayatımıza giriş yaptığını söyledi. Buradan sonra geri dönmek son derece zor olsa bile, yine de alınacak bazı önlemler durumu hafifletebilir. Hem bilim insanları hem de çevreciler hükümetlerin küresel iklim politikaları izlemesi gerektiğini söylüyor. Aksi halde gerçekten de bunlar iyi günlerimiz demeye başlayabiliriz. Sizce küresel sıcaklık dalgaları nasıl azaltılabilir? Önerilerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.