Meta yeni bir dava ile karşı karşıya

Meta yeni bir dava ile karşı karşıya

Meta bu aralar dava üzerine daha ile uğraşıyor desek yanlış olmaz. Şirket şimdi de kullanıcı izni olmadan bazı verileri kullanması ile suçlandı. İşte detaylar.

Meta hassas tıbbi bilgileri kullanıcı rızası olmadan toplamakla suçlanıyor. The Verge tarafından yayınlanan bir rapora göre iki toplu dava açılmış. İddialara göre platform hastaneleri, hasta verilerini rızası olmadan toplayarak HIPAA, California Invasion of Privacy Act ve diğer yasaları ihlal etmş. Gizlilik ve güvenliğin son derece önemli olduğu bu dönemde böylesi bir suçlama oldukça önemli diyebiliriz. İddialara göre Meta’nın Pixel analitik izleme aracının, hastaların sağlık durumlarını, randevu ayrıntılarını ve diğer verileri Facebook’a göndermiş. Üstelik bunu da hastaların rızası olmadan yapmış.

Meta yeni bir dava ile karşı karşıya

Davada yer alan bir hasta, şirketin kalp ve diz sorunlarıyla ilgili reklamlar yayınlamak için kullanılan veri topladığını iddia etti. İkinci dava ise daha geniş kapsamlı ve en az 664 sağlayıcının Pixel aracılığıyla Facebook ile tıbbi bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Meta’dan konuyla ilgili yorum istendi. Şirket, Pixel kullanan sitelerin verileri Facebook’a göndermeden önce paylaşma hakkını kullanıcılara sormasını şart koşuyor. Ancak davacılar Meta’nın politikaları uygulamadan veri topladığını iddia ediyor. Davalara göre, ne tür veriler toplayacağını bilmesine rağmen Pixel’i tesislerin web sitelerine yerleştirdi. Gizlilik ve güvenliğin son derece önemli olduğu bu dönemde şirketin yol açtığı bu problem sorun yaratabilir.

Microsoft, Activision Blizzard’u alabilmek için değersizleştiriyor