Meta, kürtaj gönderileri ile ilgili sorun yaşıyor

Facebook AB'de reklamlar sunmak için izin almak zorunda kalacak

Facebook’un ana şirketi Meta, kürtaj ilaçlarının nereden alınacağına dair bilgileri içeren Michigan Planned Parenthood of Michigan gönderisini yanlışlıkla kaldırdığını söyledi. İşte detaylar.

Meta bir süredir çalışanlarının da kürtaj hakkında konuşmasını yasaklayan bazı politikalara sahipti. Bu kapsamda platform aynı konuyla ilgili sorunlar yaşamaya devam ediyor. Şirket şimdi kürtaj hakkında bir gönderiyi kaldırmasıyla gündeme geldi. Açıklamalara göre platform gönderiyi yanlışlıkla kaldırmış. Planned Parenthood of Michigan sözcüsü Ashlea Phenicie tarafından paylaşılan bir uyarı, gönderinin Facebook yönergelerini ihlal ettiği için kısıtlandığını söyledi.

Meta, kürtaj gönderileri ile ilgili sorun yaşıyor

Bildirimde, “Topluluk Standartları dünya için geçerlidir ve Facebook’un herkes için güvenli ve hoş karşılanmasına yardımcı olur” ifadesi yer aldı. Michigan’da kürtaj şu anda hala yasal. Meta’nın Topluluk Standartlarına göre, Facebook’ta reçeteli ilaçların satın alınabilirliğini tartışan içeriklere izin verilir, ancak kullanıcılar platformu ilaç satın almak, satmak, takas etmek, hediye etmek, talep etmek veya bağışlamak için kullanamazlar. Oldukça tartışmalı hale gelen bu kürtaj konusu ile ilgili olarak şirketin alacağı kararlar belli değil. Ancak platformdan kaldırılan gönderi şimdiden ifade özgürlüğü savunucuları tarafından tepki çekmeye başladı. Konuyla ilgili olarak şirketten resmi bir açıklama gelmedi, ancak gönderinin yanlışlıkla kaldırıldığı ifadesi kullanıldı. Bundan sonraki kürtaj konulu içeriklerde alınacak hamlelerin nasıl olacağını bekleyip göreceğiz. Ancak hassas bir konu olduğu için her hamle tepki çekebilir.

Knights of the Old Republic için beklenen haber geldi